Damin gambit za prolaz: Juventus se s nulom provukao u osminu finala (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2014, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damin gambit za prolaz: Juventus se s nulom provukao u osminu finala (VIDEO)

Olimpijakos uzalud pobedio Malme sa 4:2, Juventusu meč bez golova protiv Atletika doneo drugo mesto

I Italijani siti, i Španci na broju! Tako bi nekako mogao da glasi siže rovovskog boja na stadionu Juventusa, posle kojeg su učenici Masima Alegerija i Dijega Simeonea imali razloga za veliko zadovoljstvo. Juventus se duplom nulom u duelu sa Atletikom provukao u osminu finala Lige šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mada se tokom cele jeseni mučio ostavljajući sliku ekipe koja nije kadra za veliki rezultat na međunarodnoj sceni. Sa druge strane Čolovi momci su zacementirali poziciju jedan u Grupi A najavivši da će ponovo biti kost u grlu papirnatim favoritima.

Nije publika na Juventusovoj areni imala mnogo toga da vidi. Oba tima više su želela da čvrsto zgrabe vrapca kojeg su držali u ruci, nego da pojure goluba na grani. Bila je to bespoštedna borba za svaki pedalj terena, perfektno sprovođenje u delo trenerskih zamisli Masima Alegrija i Dijega Simeona. Utakmica nalik mečevima u Kalču bila je nešto zanimljivija u prvom poluvremenu. Atletiko je odvažno počeo susret, posle sjajne akcije opasno zapretio preko Kokea. Međutim, udarac veziste gostiju sjajno je odbranio Bufon...

Igrači Juventusa imali su u jednom trenutku 93 uspešna dodavanja, najviše ove jeseni u Ligi šampiona, ali njihovi navijači morali su dobrano da drhte. Elem, domaćin je do polovine prvog drugog poluvremena imao sa jedan udarac u okvir Atletikovog gola. Istina, kako je vreme prolazilo i gost je bio sve manje opasan. Podignutih gardova, zakopani u svom rovu, Juventus i Atletiko su čekali da prođe vreme. Juventus je bio nešto bolji u nastavku, ali pretio je preko Pogbe udarcima sa distance. Na taj način Španci i Italijani su definitivno ubili nadu fudbalerima Olimpijakosa da će i na proleće biti učesnici Lige šampiona.

 Istina, grčki šampion je uradio sve što je do njega. Pobedom protiv Malmea Olimpijakos je uspeo da zadrži stopostotan učinak na evropskoj sceni na svom Karaiskakiju. Dva puta je vodio tim Španca Mičela,na kraju je morao da strepi i za treće mesto, ali je onda u finišu proradio Mitroglu za konačnih 4:2 Pamtiće se meč u Pireju po lepom golu Domingeza, pamtiće se i po reviji promašaja domaćih igrača koji su neosporan kvalitet više u odnosu na goste naplatili tek u samom finišu.

Pomenuti gol Domingeza, kao i povratak u formu ljubimca navijače Olimpijakosa Mitrogluoa, teško da će predstavljati utehu za Pirejce. Ispostavilo da ih je poraz u Torinu mnogo koštao.

JUVENTUS - ATLETIKO 0:0

Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)

Stadion: Juventus

JUVENTUS (4-4-2): Bufon- Lihštajner, Bonući, Kjelini, Evra- Perejra, Pogba, Pirlo, Vidal - Tevez, Ljorente.

ATLETIKO (4-2-3-1): Moja - Huanfran, Himenez, Sikuera - Turan, Suarez, Gabi, Koke, Raul Garsija-Mandžukić.

OLIMPIJAKOS - MALME 4:2 (1:0)

/Fuster 23, Domingez 63, Mitroglu 87, Afelaj 90- Kron 59, Rozenborg 81 /

Sudija: Stefan Lanoja (Francuska)

OLIMPIJAKOS (4-2-3-1): Roberto - Maniatis, Botia, Elabdalui, Abidal-Masauku, Ndinga, Domingez, Hasami, Fuster - Mitroglu.

MALME (4-4-2): Olsen - Rikardinjo, Halsti, Holender, Konate - Tinerholm, Erikson, Adu, Forsberg - Telin Rozenberg

TABELA GRUPE A

1. Atletiko 13

2. Juventus 10

3. Olimpijakos 9

4. Malme 3

Foto Action Images
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.