Bajern surov u Londonu, Barsa preživela Napulj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern "surov" u Londonu, Barsa preživela Napulj

U mečevima osmine finala Lige šampiona Napoli i Barselona odigrali nerešeno 1:1. U Londonu, Bajern ubedljivo savladao Čelsi sa 3:0.

Fudbaleri Bajerna savladali su u gostima Čelsi sa 3:0. Dva gola Serža Gnabrija, dve asistencije i gol Roberta Levandovskog.

Devet puta su nemačke ekipe gostovala Čelsiju i nikada nisu odnele pobedu kući. Sada je došao red da proba (još jednom) Bajern...

Bavarci su preuzeli inicijativu od samog starta meča, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čelsi se nije bunio previše. "Plavci" su pretili kontranapadima, a to je na momente izgledalo više nego dobro.

Bajern je umalo poveo u 11. minutu, kada je hitronogi Koman pobegao odbrani, potom snažno šutirao, ali pored gola. Tomas Miler je još opasnije šutirao sa ivice kaznenog prostora, nekoliko milimetara od stative.

Čelsi je uspeo da obuzda napade Bajerna, a onda u završnici prvog dela igre zapretio preko Markosa Alonsa.

Španac je probio po strani, varkom bacio na zemlju Pavara, ali je Manuel Nojer bio spreman za udarac i sačuvao mrežu.

Entuzijazam domaćih navijača je brzo splasnuo u nastavku. Sjajnu akciju Bajerna u 51. minutu krunisao je golom Serž Gnabri.

On je prvo proigrao Levandovskog, a Poljak, kada su svi mislili da će šutirati, vraća loptu do Gnabrija, koji je lagano smešta u mrežu. Tri minuta kasnije, Gnabri ponovo menja rezultat.

Još jedan munjevit napad gostiju, opet Levandovski u ulozi asistenta a Gnabri pogađa za 2:0.

Novi gol Bajerna u 76. minutu. Dejvis je prošao po strani, servirao loptu Levandovskom, a Poljak se, posle dve asistencije, upisao u strelce.

U samom finišu meča, Markos Alonso je dobio crveni karton jer je, bez lopte, udario Levandovskog, pa je Čelsi utakmicu završio sa desetoricom na terneu.

Bajern je praktično završio posao, pa mu ostaje da odigra revanš bez strepnje za mesto u četvrtfinalu.

Napoli je bio bolji od Barse, ali je nije pobedio

Fudbaleri italijanskog Napolija i španske Barselone odigrali su podno Vezuva nerešeno 1:1 (1:0), u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Strelci su bili Mertens u 30. i Grizman u 57. minutu.

Ideja Đenara Gatuza da uspori ritam, napravi dobar defanzivni blok i iz kontre napadne velikog protivnika u prvom poluvremenu funkcionisala je gotovo besprekorno.

Barsa je očekivano imala dominaciju u posedu ali nije uspela da uradi ništa ozbiljnije, što svega jedan šut i to van okvira gola Ospine i oslikava.

Sa druge strane, silno motivisani domaćin uz fantastičnu podršku sa tribina "San Paola" bio je izuzetno disciplinovan, čekao i dočekao svoju šansu i iz kontranapada došao do prednosti.

Poljak Pjotr Zjelinski je prodro po desnoj strani na isteku pola sata igre, i uz malu pomoć nespretnog Žuniora Firpa došao na ivicu šesnaesterca, odakle je primetio i savršeno dodao loptu do Drisa Mertensa, koji sa nekih 16-17 metara šalje izuzetno preznu loptu u levi ugao Ter Štegena, koji je tom prilikom bio na "krivoj nozi" - 1:0.

Međutim, ta ideja Napolitanaca u nastavku izdržala je svega 12 minuta, pošto je u akciji koja je bila slična onoj iz koje je pao prvi gol na meču, Antoan Grizman pogodio za, ispostaviće se konačnih 1:1.

Asistenciju nakon dobrog dubinskog pasa Busketsa zabeležio je Nelson Semedo, koji je francuskog napadača lepo "spojio sa golom".

Prethodno je napad plavih je prethodno "otupeo" prinudnim izlaskom iz igre Mertensa, koga je zbog povrede zamenio Arkadijuš Milik.

Tada se dodatno angažovao večeras raspoloženi Lorenco Insinje, koji se četiri minuta posle izjednačenja imao vrlo dobru priliku, ali je Ter Štegen ovoga puta bio odlično postavljen.

Uz to, Barsa je u nastavku bila znatno opasnija, ali i strpljivija u kreaciji, te je odbrana domaćina, u kojoj je na mestu štopera svih devedeset minuta odigrao srpski reprezentativac Nikola Maksimović, bila pod mnogo veći pritiskom nego u prvom delu meča.

No, zanimljivo, ta inicijativa Mesija i ekipe nije rezultitala niti jednim šutem u okvir gola Napolija, te je jedini takav ostao onaj kada je Grizman doneo poravnanje.

Do kraja meča najviše uzbuđenja i pažnje izazvao je detalj iz 88. minuta, kada su se posle starta sukobili glavni akter Arturo Vidali defanzivac domaćih Mario Ruj, zbog čega je Čilenac dobio dva žuta, odnosno crveni karton, najviše zbog pokušaja da protivnika udari glavom.

Revanš meč na "Kamp Nou" stadionu igra se 18. marta.

Rezultati osmine finala Lige šampiona:

Atletiko - Liverpul 1:0

Dortmund - PSŽ 2:1

Totenhem - Lajpcig 0:1

Atalanta - Valensija 4:1

Čelsi - Bajern 0:3

Napoli - Barselona 1:1

Lion - Juventus (sreda)

Real Madrid - Mančester siti (sreda)

Revanši su 10, 11, 17. i 18. marta.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorija počinje na „San Paolu“

Izvor: Danas, 25.Feb.2020

Zvuči neverovatno, ali je istinito da fudbaleri Napolija i Barselone nisu nikada naleteli jedni na druge u takmičarskim mečevima bilo kog UEFA takmičenja, pa će prvom od dve utakmice osmine finala Lige šampiona, večeras, početi istorija duela italijanskog i španskog kluba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.