BBB krenuli u Sevilju uprkos zabrani

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 18:07

BBB krenuli u Sevilju uprkos zabrani

Navijači zagrebačkog Dinama bodriće svoj klub na gostovanju Betisu u Sevilji u prvoj utakmici osmine finala Lige Konferencija (četvrtak, 21.00).

Hrvatski mediji pišu da se najvatrenije pristalice hrvatskog šampiona danima snalaze za karte i da u soptvenoj režiji lete ka Andaluziji.

UEFA je, podsetimo, kaznila Dinamo, odnosno navijače tog kluba, zabranom odlaska na gostovanja do kraja tekuće sezone.

Ta odluka usledila je nakon teškog incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veče pre meča AEK - Dinamo (kvalifikacije za Ligu šampiona) kada je u sukobu dve grupe huligana ubijen grčki navijač Mihalis Katsuris.

Međutim, Dinamovaca će ipak biti u Sevilji, svedoče o tome i reporteri medija u našem komšiluku koji su na licu mesta.

"Let Rajanera iz Zagreba za Malagu bio je krcat. Mnogi Dinamovci odlučili su da dođu u Andaluziju na utakmicu sa Betisom iako nema tribine za gostujuće navijače. Ona bi ionako bila rezervisana za članove organiziovane navijačke grupe. Nabavili su ulaznice i spojili nastup "Modrih" sa izletom u prelepu Španiju. Videli smo stare i znatno mlađe "Bad Blue Boyse", ali i porodice sa decom. Otac, majka, dva sina i kćer".

BBB, podsećamo, nisu smeli ni na utakmicu u Atini ali stigli su, napravili haos i dobili zabranu na evropskim gostovanjima do kraja sezone.

U Sevilji ih kao organizovane navijačke grupe neće biti, no manjih grupa navijača Dinama itekako hoće.

"Po tome koliko smo ih viđali po gradu čini se poprilično. Možda nešto govori i to što su busevi i vozovi od Malage do Sevilje u srijedu bili rasprodati", pišu Hrvati.

Nekima su ulaznice kupovali Španci, drugi su to rešili drugačije, a osim toga Dinamo ima pravo na kontingent karata iz kategorije - porodica i prijatelji.

Da će biti Hrvata na "Benito Villamarin" stadionu svesni su i u zagrebačkom klubu budući da su uz molbu navijačima da ne idu na put dali i upute kako da se ponašaju na stadionu.

"Očekujemo sportsku atmosferu, ne bi trebalo biti nikakvih problema, odnosno niko ih, barem s hrvatske strane, ne planira. BBB se spremaju za izbore u klubu i negativan publicitet nikako im ne bi išao u prilog, iako se na utakmici nikad ne zna šta se može dogoditi", zaključuju hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona,   Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BBB PROTIV UEFA: Hrvati ne mare za kaznu i dolaze na utakmicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024

Duel je na programu u četvrtak...Navijači zagrebačkog Dinama pokušaće da bodre klub na gostovanju Betisu u Sevilji u prvoj utakmici osmine finala Lige Konferencija (četvrtak, 21.00)...Hrvatski mediji pišu da se najvatrenije pristalice hrvatskog šampiona danima snalaze za karte i da u soptvenoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.