Neočekivane promene na Australijan openu: Federer i Marej oduševljeni, Đoković i Nadal ne!

Izvor: BKTV News, 12.Jan.2017, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neočekivane promene na Australijan openu: Federer i Marej oduševljeni, Đoković i Nadal ne!

Uskoro počinje Australijan open, a pred sam početak prvog Grend slema sezone usledile su (neočekivane) promene.

Naime, podloga na ovogodišnjem Australijan openu je ubrzana što nikako ne odgovara Novaku, šestostrukom šampionu ovog grend slema.

Na pripremnim turnirima za ovaj turnir takođe se igralo na nešto bržim betonskim podlogama, što je oduševilo Rodžera Federera koji je nastupao na Hopman kupu.

"To je to. Meč je bio kratak, napadački >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i s malo dugih izmena. Veliki servisi i veliki riterni. To je ono što je trebalo tenisu", rekao je Švajcarac.



Teniski trener Patrik Muratoglu takođe potvrdio je da je teren znatno brži:

"Mnogo je brže... To će biti prednost igračima koji igraju ravnijim udarcima, agresivno i onima koji uživaju da igraju na bržim terenima", otkrio je on i dodao:

"Promenjeni su svi tereni, osim terena "broj 5" koji je ostao iste brzine kao na prošlogodišnjem Australijan openu. Razlika u brzini vidljiva je golim okom, na ostalim terenima loptica prosto leti."

Poznato je da Novaku više odgovaraju sporije betosnke podloge nego one brže. Tako je u drugoj polovini prošle sezone sva tri mastersa na bržim betonima osvojio Marej.

MEDIJI ŽELE DA IH ZAVADE: Britanci cenzurisali izjavu Mareja u kojoj hvali Đokovića!
Pogledaj vesti o: Federer,   Rafael Nadal

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.