Lajović namučio Vavrinku, Švajcarska vodi sa 2:0

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Jan.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović namučio Vavrinku, Švajcarska vodi sa 2:0

Reprezentacija Švajcarske je povela protiv domaće selekcije sa 2:0 u meču prvog kola Dejvis kupa, pa je nakon prvog takmičarskog dana na korak od plasmana u četvrtfinale.
(FOTO: D. Žarković)
Drugi poen Švajcarcima u Novom Sadu doneo je Stanislas Vavrinka savladavši Dušana Lajovića u četiri seta – 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 (9:7).
Srpski teniser, trenutno 102. na ATP listi, pružio je snažan otpor pobedniku Australijan opena i ispunio očekivanja navijača u novosadskom „Spensu“. Dobio je drugi set, a kada je Vavrinka u nastavku lako poveo sa 2:1 u setovima činilo se da će rutinski okončati duel.
Međutim, Lajović se razmahao u četvrtom i nošen podrškom sa tribina zaigrao sjajno, pa je opasno zapretio da može do do izjednačenja.
Brejkom je izjednačio na 3:3, odlično servirao i blokirao udarce protivnika, pa je set ušao u neizvesnu završnicu.
Lajović nije popuštao ni u taj–brejku, iako je gubio sa 3:0. Napravio je preokret, ali nije iskoristio dve set lopte (6:5, 7:6) propustivši šansu da bude nagrađan za veoma dobru ugru.
Iskusni Vavrinka umeo je da pronađe rešenje u odlučujućim trenucima i na svoj servis okonča borbu posle dva sata i 40 minuta zanimljive igre.
U nastavku susreta između Srbije i Švajcarske u subotu od 15 sati na programu je meč dublova. Za reprezentaciju Srbije nastupiće Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, dok će za Švajcarsku igrati Mark Kjudineli i Mihael Lamer.
Federer bolji od Bozoljca
Vodeći poen Švajcarskoj doneo je Rodžer Federer koji je savladao Iliju Bozoljca sa 6:4, 7:5, 6:2.
Švajcarac je dominirao tokom čitavog meca, što pokazuje i rezultat, ali je Bozoljac imao veliku sansu za preokret, pošto je u drugom setu vodio sa 5:2 i imao set loptu na servis Federera.
Federer je u tim trenucima ostao smiren, spasio je set loptu i od tada su kola srpskog tenisera krenula nizbrdo.
U nastavku današnjeg programa sastaju se Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka.
BOZOLJAC: RAZOČARAN SAM KAKO SAM IZGUBIO DRUGI SET
Srpski teniser Ilija Bozoljac posle današnjeg poraza od Rodžera Federera na startu Dejvis kupa meča protiv Švajcarske rekao je da je razočaran načinom na koji je propustio šansu u drugom setu.
Bozoljac je imao vođstvo od 5:2 u gemovima, set loptu na Federerov servis, potom i svoj servis gem, ali to nije bilo dovoljno.
Dobro sam odigrao na svoj servis, međutim i Federer je tada podigao igru. Taj gem rešio je jedan poen, moj promašeni visok forhend i nakon toga mi je pala koncentarcija, izgubio sam i gem set, a kasnije sam u trećem igrao ispod nivoa prva dva – rekao je Bozoljac na konferenciji za medije.
Srpski teniser istakao je da se upravo u tim odlučujućim trenucima videla se razlika između top igrača kakav je Federer i njega koji to nije.
Najbolji svetski igrači brže izlaze iz krize. I Federer je imao pad koncentacije, to sam iskoristio, ali brzo se vratio – naveo je Bozoljac i konstatovao da nema „renking” koji odgovara njegovom kvalitetu, pre svega jer se teško prilagođava novim uslovima.
Prema njegovim rečima zato u Dejvis kupu igra bolje, jer dođe nekoliko dana ranije.
Nadam se da će Lajović uspeti da iznenadi Vavrinku. Sutra nas čeka dubl, fizički se osećam odlično i voleo bih da igram – poručio je Bozoljac.
FEDERER: ZADOVOLJAN SAM IGROM I POBEDOM
Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je posle meča sa Ilijom Bozoljcem da je zadovoljan i igrom i pobedom, koja je Švajcarskoj donela vođstvo od 1:0 protiv domaćina Srbije, u prvom kolu Dejvis kupa.
Federer je u novosadskom Spensu slavio protiv Bozoljca u tri seta – 6:4, 7:5, 6:2.
Zadovoljan sam posle svega, iako sam imao problema sa servisom protivnika. Bozoljac je dobro servirao i sreća je da sam se u drugom setu vratio, što je i prelomilo meč – izjavio je Federer na konferenciji za medije, na koju je bez objašnjenja kasnio više od pola sata.
On je dodao da ga srpski teniser nije iznenadio kvalitetnim servisom.
– Znao sam da Bozoljac dobro servira, s obzirom da smo igrali relativno skoro, jednom u singlu i jednom u dublu – istakao je Švajcarac, a na pitanje novinara da li će igrati sutra u dublu i u nedelju u singlu kazao je da sve zavisi šta će Stanislas Vavrinka uraditi u meču protiv Dušana Lajovića, koji je u toku.
U svakom slučaju, odluku ćemo doneti zajednički. Odlučiće naš selektor – poručio je Federer.
Na pitanje da li se seća kada je pre 10 godina prvi put izbio na prvo mesto svetske rang liste, rekao je da zna da je to bilo posle pobede u polufinalu Australijan Opena protiv Španca Huana Karlosa Ferera i da je te godine prvi put i osvojio turnir u Melburnu.
Odgovarajući da pitanje da li želi da se vrati na prvo mesto ATP liste, Federer je kazao da „svakako ne misli da će biti 1.548 na svetu”.
Smatram da imam dobre šanse da napredujem na listi – zaključio je Federer.
Pogledaj vesti o: Federer,   Dejvis kup

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.