Federer veoma uzbuđen: Mogu da pobedim Novaka

Izvor: Sportske.net, 12.Jul.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer veoma uzbuđen: "Mogu da pobedim Novaka"

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je uživao u polufinalnom meču Vimbldona protiv Španca Rafaela Nadala i da se nada da može da pobedi u finalu trećeg grend slem turnira u sezoni.

Federer je pobedio Nadala sa 7:6, 1:6, 6:3, 6:4 i rekordni 12. put se plasirao u finale Vimbldona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
"Premoren sam. Bilo je teško na kraju. Rafa je odigrao neverovatne udarce kako bi ostao u meču. Meč je odigran na veoma visokom nivou. Nisam siguran šta je odlučilo, u nekim momentima sam bio dobar na servisu, ali najvažniji poeni u meču su išli na moju stranu. Bilo je tesnih i dugih razmena udaraca", rekao je Federer posle meča.

To je bio 40. meč Federera i Nadala i 16. pobeda švajcarskog tenisera.

"Prvi set je bio važan, poveo sam i pokušao da zaštitim prednost. On se vratio snažno u drugom setu. Bilo je uživanje igrati danas", rekao je Federer.

Federer će u nedelju igrati protiv branioca titule srpskog tensisera Novaka Djokovića, koji je posle četiri seta pobedio Španca Roberta Bautistu Aguta.

"Odigrao je sjajno protiv Bautiste Aguta. Igra fenomenalan turnir, Novak je ponovo na vrhu, brani titulu i pokazao je zašto je to tako. Nadam se da ću moći da ga pobedim, ali biće vrlo teško. Veoma sam uzbudjen", naveo je osmostruki šampion Vimbldona.

Federer će igrati za 21. grend slem titulu a Djoković za 16.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.