Federer veoma uzbuđen: "Mogu da pobedim Novaka"

Autor: Beta Beta
petak 12.07.2019.
22:38
Izvor: Beta

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je uživao u polufinalnom meču Vimbldona protiv Španca Rafaela Nadala i da se nada da može da pobedi u finalu trećeg grend slem turnira u sezoni.

EPA-EFE/CARL RECINE
EPA-EFE/CARL RECINE

Povezane vesti

Federer je pobedio Nadala sa 7:6, 1:6, 6:3, 6:4 i rekordni 12. put se plasirao u finale Vimbldona.

"Premoren sam. Bilo je teško na kraju. Rafa je odigrao neverovatne udarce kako bi ostao u meču. Meč je odigran na veoma visokom nivou. Nisam siguran šta je odlučilo, u nekim momentima sam bio dobar na servisu, ali najvažniji poeni u meču su išli na moju stranu. Bilo je tesnih i dugih razmena udaraca", rekao je Federer posle meča.

To je bio 40. meč Federera i Nadala i 16. pobeda švajcarskog tenisera.

"Prvi set je bio važan, poveo sam i pokušao da zaštitim prednost. On se vratio snažno u drugom setu. Bilo je uživanje igrati danas", rekao je Federer.

Federer će u nedelju igrati protiv branioca titule srpskog tensisera Novaka Djokovića, koji je posle četiri seta pobedio Španca Roberta Bautistu Aguta.

"Odigrao je sjajno protiv Bautiste Aguta. Igra fenomenalan turnir, Novak je ponovo na vrhu, brani titulu i pokazao je zašto je to tako. Nadam se da ću moći da ga pobedim, ali biće vrlo teško. Veoma sam uzbudjen", naveo je osmostruki šampion Vimbldona.

Federer će igrati za 21. grend slem titulu a Djoković za 16.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan BG
Saturday, 13.07.2019
13:49

Uopste to Federer nije rekao.

avatar
O\'Sullivan147
Saturday, 13.07.2019
00:57

Уххх,како је ово важан меч за Нолета,можда и најважнији у каријери,ако изгуби мислим да оде сан о обарању тих 20 ГС титула,а ако добије,добија све,приближава се опет Рафи на -2 и Роџеру на -4. Драго ми је што се вечерас намучио против Агута,јер је традиционално имао тешке мечеве прије сваке титуле. Идемо Нолеееее,свим срцем...