Federer u suzama ostvario dugo željeni cilj: Švajcarska osvojila Dejvis kup!

Izvor: Prva.rs, 23.Nov.2014, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer u suzama ostvario dugo željeni cilj: Švajcarska osvojila Dejvis kup!

Gaske je kao zamena zakazao duel sa Federerom, jer se Žo-Vilfred Conga povredio. Rodžer nije imao problema, već je svoju selekciju konačno popeo stepenicu više, do trofeja, jer su se Švajcarci 1992. godine našli u finalu, a od tada su uspeli samo da dođu do polufinala 2003. godine.
Federer je odlučno ušao u meč, bez tragova povrede koja ga je mučila od završnog mastersa u Londonu, pa Gaskeu nije dozvolio nijednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << priliku za brejk, ali je zato on sa druge strane oduzeo servis Francuzu u trećeg gemu, a onda je do kraja seta, na tri svoja servisa, osvojio svih 12 poena za sigurno vođstvo.
Ni u drugom setu nije bila drugačija priča, jer Gaske jednostavno nije mogao ni da razmišlja o prednosti, jer je na Rodžerovom servisu osvojio samo jedan poen! Sa takvom igrom, nikakve šanse nisu postojale, a uz dva brejka, "Fedeks" je to ubrzo rešio za 2:0.
Jedino što je Rišar uspeo da uradi jeste da namuči Federera u četvrtom gemu trećeg seta, ali to nije bilo dovoljno da se spreči Švajcarska da dođe do trećeg, ključnog poena i "salatare".
Stanislas Vavrinka je doneo prvi poen pobedom nad Žo-Vilfredom Congom, a onda je Gael Monfis savladao Rodžera Federera uz neverovatnu igru. Bod za 2:1 za Švajcarce doneli su Vavrinka i Federer u dublu protiv Benetoa i Gaskea, a Rodžer je sada presudio protiv Gaskea, te je dugo željeni cilj sada ostvaren uz suze drugog tenisera sveta.
 
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   London

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.