Federer o Novaku: Naše rivalstvo evoluira

Izvor: B92, 25.Avg.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer o Novaku: Naše rivalstvo evoluira

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da je Novak Đoković mnogo napredovao tokom godina i da se adaptirao na njegov stil tenisa.

Federer je u nedelju zaustavio Đokovića u pohodu na titulu u Sinsinatiju, koja mu jedina fali od svih turnira iz Masters serije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Njih dvojica su do sada odigrali 41 međusobni duel, a trenutno je 21-20 za Švajcarca u pobedama i Novak će priliku za revanš imati već na US openu, koji počinje narednog ponedeljka.

Tokom godina, Novak se adaptirao na moj tenis i mnogo je napredovao. Njegovo kretanje, forhend i bekhend su solidni. Ne pravi mnogo grešaka na forhendu. Naše rivalstvo evoluira. Nadam se da će jednog dana osvojiti Sinsinatiju, to zaista zaslužuje jer je bio blizu toliko puta”, rekao je Federer.

Trijumfom nad Đokovićem u finalu turnira u Ohaju, Federer je došao do 87. titule, za koju kaže da mu daje veliko samopouzdanje pred US Open. Švajcarac je do sada osvojio 17 Gren slem titula, ali je bez trofeja na najvećim turnirima još od Vimbldona 2012. godine.

Veoma sam samouveren. Osećam da sam svež, čak i posle turnira jer sam igrao veoma kratke mečeve. Bila je to savršena nedelja tokom koje nisam izgubio ni set. Ako servirate dobro, možete da uradite šta god želite bez obzira na igru vašeg protivnika. Zbog toga sam i isprobavao mnogo toga. Bilo je zabavno malo više napadati, a ne braniti se. Tako sam možda i zbunio pojedine protivnike. Ali, volim da izlazim na mrežu i verujem da je isti slučaj i sa publikom”, naglasio je Federer.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.