Federer: Uvek sam voleo rivalstvo sa Đokovićem

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2018, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Uvek sam voleo rivalstvo sa Đokovićem

Rodžer Federer rekao je posle poraza od Novaka Đokovića da će žaliti za određenim stvarima.

Đoković je savladao Federera 7:6, 5:7, 7:6 u polufinalu Mastersa u Parizu. Srbin je 25. put nadigrao Švajcarca u njihovom 47. međusobnom susretu.

- Mislim da sam odigrao na dobrom nivou, žaliću za nekim stvarima. Kada izgubiš tako tesan meč uvek žališ za nečim. Šta god da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u pitanju. Novak je u formi, to se oseti. Odlično štiti svoj servis, mislim da sam i ja radio isto. Na kraju su odlučile sitnice. Generalno sam imao dobar turnir, bilo je vredno dolaska u Pariz. Mogu da budem srećan - rekao je Federer.

Za razliku od prethodnih duela između Đokovića i Federera, ovaj je doneo mnogo manju negativnu energiju u javnosti, pre svega zbog njihove sjajne saradnje na Lejver kupu u Čikagu pre nekoliko meseci.

- Isto je, intenzivno. Bio je dobar tenis. Bitne su nam pobede. Ne volimo da gubimo. Bilo je zabavno u Čikagu, uživao sam igrajući dubl s njim. Mislim da je bilo interesantno za obojicu da se zamislimo više o svom životu. Ali u rivalstvu se ništa nije promenilo. Ne ne treba, ljudi uživaju u rivalstvu. Kao i mi. Teško je i pošteno, kao što i treba da bude. Uvek sam voleo naše rivalstvo - istakao je Švajcarac.

Federer ima negativan skor sa Novakom 22-25, a i u međusobnim susretima sa Rafaelom Nadalom 15-23.

- Potpuno je drugačije, oni se potpuno razlikuju. Nekad zavisi od toga da li si u formi ili ne. Isto je i kada igram protiv Marija. Ako imaš dobar trenutak nije isto kao kada nisi u formi. To je i drugačiji taktički pristup u odnosu na Rafu. Cela geometrija terena je drugačija jer je on levoruk. Ali tako je sa svim levorukim igračima, ne samo sa Rafom - objasnio je Federer.

Finale Pariza između Đokovića i Hačanova na programu je u nedelju od 15 časova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Federer: Novak je u naletu, to se oseti

Izvor: N1 televizija, 04.Nov.2018

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da će imati za čime da žali posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Parizu...Đoković je protiv Federera slavio sa 7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3), posle tri sata i tri minuta igre.."Igrao sam dobro. Naravno da imam za čime da žalim. Kada...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.