Federer: Novak je u naletu, to se oseti

Izvor: N1 televizija, 04.Nov.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Novak je u naletu, to se oseti

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da će imati za čime da žali posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Parizu.

Đoković je protiv Federera slavio sa 7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3), posle tri sata i tri minuta igre

"Igrao sam dobro. Naravno da imam za čime da žalim. Kada izgubite ovako tesno, to je normalno. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Sve u svemu, bio je ovo dobar turnir. Vredelo je doći u Pariz", ocenio je 37-godišnji Švajcarac i dodao:

"Ne znam je li ovo bio moj poslednji meč u Parizu. Ali bio je dobar. Što se Rolan Garosa tiče odlučiću na kraju godine. Ne mogu da donosim odluke u napred."

Upitan koliko je na njegovo rivalstvo s Novakom uticao Lejver kup, Federer je odgovorio:

"Isto je. Obojica volimo da pobeđujemo. To se odmah primeti. Bilo je zanimljivo u Čikagu, uživao sam dok smo bili zajedno na terenu. Ali u ovom meču se videlo da se naš odnos nije promenio toliko. Nije ni trebalo da se menja. Ljudi uživaju u našem rivalstvu, kao i mi. Novak je u naletu. To se oseti. Dobro brani svoj servis. Mislim da sam i ja bio dobar. Svakako bolji nego u Bazelu, gde sam osvojio totulu. Sada je Novak uspeo da me nadigra."

Federer ima negativan skor sa Novakom 22-25, a i u međusobnim susretima sa Rafaelom Nadalom 15-23. Zapravo, Srbin je poslednji put od Švajcarca izgubio 2015. godine, a od tada je upisao četiri trijumfa.

"Novak i Rafa su potpuno drugačiji. U tim duelima zavisi mnogo i od vaše igre. Taktičke zamisli su potpuno drugačije. Osim Sinsinatija i ovog duela, ne sećam se kada smo poslednji put Novak i ja igrali pre nego što smo obojica bili povređeni. A to je bilo pre dve ili čak četiri godine. Naravno da je on tada pobeđivao, bio je prvi na svetu."

Naredni turnir na kome će učestvovati treći teniser sveta je Završni masters u Londonu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.