Federer: Novak je prvi favorit Australija Opena

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2013, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Novak je prvi favorit Australija Opena

Nijedan teniser u proteklih 45 godina nije uspeo da tri puta u nizu trijumfuje na Australijan Openu. Nije to pošlo ni Rodžeru Federeru, koji je četiri puta pobediou Melburnu, ali koji predviđa da bi taj podvig ove godine mogao da ostvari Novak Đoković.

Favoriti na Ozi Openu - Novak Đoković i Rodžer Federer

 

Nole je na prvom Grend slem turniru u sezoni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << već tri puta pobeđivao: najpre 2008, a potom i u prethodne dve godine. Kao prvi teniser sveta stigao je na mesto svojih velikih uspeha, a Federer nagoveštava da toj seriji još nije došao kraj.

 

"Novak je favorit na Australijan Openu. Najbolji je igrač na terenima sa tvrdom podlogom već dve godine", uveren je švajcarski as koji se potom osvrnuo i na ostatak konkurencije.

"Endi Marej igra sve bolje, a kako vreme odmiče biće sve jači. Šteta što Nadala neće biti...", dodao je Federer.

Đoković, sa druge strane, ne skriva da se raduje velikom izazovu, ulasku u istoriju kao prvi teniser koji je triput u nizu podigao pehar Australijan Opena.

"Veliki je to izazov. Volim ovaj Grend slem, za njega me vežu neka od najboljih sećanja u mojoj karijeri. Volim podlogu, volim uslove u kojima se turnir odvija, a naravno - i ovoga puta idem po trofej. Imam velike ambicije", kazao je Đoković.

Ovogodišnji Australijan Open počinje u ponedeljak, 14. januara, a kvalifikacije su već u toku. Žreb će biti obavljen u petak.

 
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.