Federer: Nadal je i dalje moj najveći rival

Izvor: TvojPortal.com, 04.Feb.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Nadal je i dalje moj najveći rival

Izvor: pressonline
Švajcarski teniser Rodžer Federer i dalje smatra da je Rafael Nadal njegov najveći rival, iako Srbin Novak Đoković dominira "belim sportom" više od godinu dana.


Federer je pre tačno osam godina prvi put preuzeo prvo mesto na ATP listi, i to od tadašnjeg broja jedan, Endija Rodika. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Bio je prvi rekordnih 237 nedelja zaredom, a ukupno 285 nedelja. Apsolutni rekorder je Pit Sampras, sa jednom nedeljom više.

Federer, međutim, ne može da sakrije da ne gaji simpatije prema Novaku, a ne pominjući njegovo ime odlučio je da ga "prozove" za ponašanje prema rivalima.

- Nadal i ja smo imali mnogo dobrih mečeva proteklih godina, uživam igrajući protiv njega. Publika uživa u tome, što je odlično. Jako se poštujemo i to je dobro. Nadam se da ćemo inspirisati buduće generacije igrača, da će isto tako biti ljubazni i korektni jedni prema drugima na terenu - rekao je Federer.
Opsirnije procitajte na ovom linku.

tenisFederernadal
Pogledaj vesti o: Federer,   Tenis

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.