Nisu se takmičili, ali su oduševili: Pogledajte evrovizijski nastup o kojem svi pričaju!

Izvor: Blic, 13.Maj.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu se takmičili, ali su oduševili: Pogledajte evrovizijski nastup o kojem svi pričaju!

U revijalnom delu druge polufinalne večeri Evrosonga sinoć je publika imala priliku da vidi jedinstven plesni nastup pod nazivom "Čovek protiv mašine".

Kakva je budućnost čovečanstva? Na to pitanje odgovor je pokušao da pruži švedski koreograf i plesač Frederik Benke Ridan, dok je osmišljavao koreografiju za performans na Evroviziji. Njegov nastup sa robotima publiku je ostavio bez daha i ispraćen je ovacijama jačim od onih koje su dobili pojedini takmičari.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ovo je susret između čoveka i mašine. Pokazuje kako mašina može da ima ljudske osobine, ali i kako mi možemo da postanemo mehanički. U tome ima nešto sjajno, ali i pomalo zastrašujuće - rekao je Fredrik, koji je zajedno sa Dženi Videgren režirao takmičenje za pesmu Evrovizije u Švedskoj.

On objašnjava da je ovim nastupom želeo da sa ostatkom sveta pokaže tehnološki napredak svoje zemlje.

- Želeli smo da napravimo nešto moderno što će pokazati tehnološko znanje Švedske. Ideja je bila da istaknem da je Švedska vodeća zemlja u polju tehnologije, i da smo dobri u izumima i kreativnom razmišljanju.

Pogledajte nastup o kojem svi pričaju:
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.