Izvor: Radio 021, 19.Sep.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki uspeh novosadskih stonotenisera na Evropskom prvenstvu u Švedskoj

Borislava Perić Ranković osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu savladavši Nadu Matić, dok su Ana Prvulović i Mitar Palikuća osvojili srebrna odličja.

Perić Ranković se u finalu u Helsingborgu sastala sa svojom saigračicom iz kluba "Spin", a do trijumfa u klasi 4 i 5 došla je rezultatom 3:2, nakon brojnih preokreta (11:8, 6:11, 10:12, 11:7, 11:9).

Na putu do medalje, pre Nade Matić, Borislava Perić Ranković savladavala je Karlotu Ragacini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Megan Šeklton, Lisu Henting i Ingelu Lundbek, koje je dobila bez izgubljenog seta, te je pravi okršaj usledio u finalu između stonoteniserki koje se veoma dobro poznaju. Sigurna je bila i Matić, koja je na putu do finala dobijala Iremu Oluk, Karolinu Tabib, Ekaterinu Popovu i Sandru Mikolašek.

Ana Prvulović, članica novosadskog kluba "Tvrđava 021", osvojila je srebrnu medalju u Švedskoj, pošto je na šampionatu ostvarila rezultat od tri pobede i jednog poraza. Jedini poraz Novosađanki nanela je Italijanka Giada Rosi, koja je osvojila zlato.

Šapčanin sa novosadskom adresom, Mitar Palikuća, došao je do srebrne medalje na Evropskom šampionatu, pošto je u finalu klase 5 izgubio od Nemca Valentina Bausa 3:0. On je na putu do finala pobeđivao Danijela Bulena, Barta Brandsa, Ahmeta Jildirima i Tomija Urhaga.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Smeše se medalje i u ekipnoj konkurenciji stonotenisera sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019

U muškoj konkurenciji Srbija ima tri ekipe na Evropskom prvenstvu stonotenisera sa invaliditetom, u švedskom Helsingborgu...U klasi 1-2 su Goran Perlić, Vladan Petković i Boris Stoiljković, u klasi 3 reprezenti su Mladen Ćirić i Siniša Bradašević, dok klasu 5 predvodi osvajač srebrne medalje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.