Veliki uspeh novosadskih stonotenisera na Evropskom prvenstvu u Švedskoj

Borislava Perić Ranković osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu savladavši Nadu Matić, dok su Ana Prvulović i Mitar Palikuća osvojili srebrna odličja.
Perić Ranković se u finalu u Helsingborgu sastala sa svojom saigračicom iz kluba "Spin", a do trijumfa u klasi 4 i 5 došla je rezultatom 3:2, nakon brojnih preokreta (11:8, 6:11, 10:12, 11:7, 11:9). 
 
Na putu do medalje, pre Nade Matić, Borislava Perić Ranković savladavala je Karlotu Ragacini, Megan Šeklton, Lisu Henting i Ingelu Lundbek, koje je dobila bez izgubljenog seta, te je pravi okršaj usledio u finalu između stonoteniserki koje se veoma dobro poznaju. Sigurna je bila i Matić, koja je na putu do finala dobijala Iremu Oluk, Karolinu Tabib, Ekaterinu Popovu i Sandru Mikolašek. 
 
 
Ana Prvulović, članica novosadskog kluba "Tvrđava 021", osvojila je srebrnu medalju u Švedskoj, pošto je na šampionatu ostvarila rezultat od tri pobede i jednog poraza. Jedini poraz Novosađanki nanela je Italijanka Giada Rosi, koja je osvojila zlato.
 
 
Šapčanin sa novosadskom adresom, Mitar Palikuća, došao je do srebrne medalje na Evropskom šampionatu, pošto je u finalu klase 5 izgubio od Nemca Valentina Bausa 3:0. On je na putu do finala pobeđivao Danijela Bulena, Barta Brandsa, Ahmeta Jildirima i Tomija Urhaga. 
 
  • MS

    19.09.2019 21:13
    Bravo
    Svaka čast.
  • limanac

    19.09.2019 15:22
    Bravo
    Bravo momci i devojke. Svaka čast!
  • Pionirček

    19.09.2019 13:19
    Kesler i Ilija
    Bravo za sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport