Smeše se medalje i u ekipnoj konkurenciji stonotenisera sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smeše se medalje i u ekipnoj konkurenciji stonotenisera sa invaliditetom

U muškoj konkurenciji Srbija ima tri ekipe na Evropskom prvenstvu stonotenisera sa invaliditetom, u švedskom Helsingborgu.

U klasi 1-2 su Goran Perlić, Vladan Petković i Boris Stoiljković, u klasi 3 reprezenti su Mladen Ćirić i Siniša Bradašević, dok klasu 5 predvodi osvajač srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji Mitar Palikuća, a s njim su još Darko Babić i Milan Zelen.

U ženskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konkurenciji imamo tim u klasi 4-5: Borislava Perić Ranković (zlato pojedinačno), Nada Matić (srebro) i Sanja Mijatović.

U prvom kolu u klasi 1-2 Francuzi su pobedili naš tim sa 2:0 i tako opravdali ulogu favorita u grupi jedan.

U klasi 3 Srbija je dobila Ukrajinu sa 2:1. Najpre je dubl Bradašević-Ćirić maksimalnim rezultatom dobio prvi meč sa Ukrajincima, da bi potom Bradašević izgubio singl od Petruniva sa 3:0. U odlučujućem meču za ekipnu pobedu Ćirić je bio bolji od Jezika sa 3:0.

Što se srpskih selekcija tiče, jedino su Palikuća i društvo, u klasi 5, imali dva meča prvog dana takmičenja na ekipnom prvenstvu Evrope. U prvom kolu savladali su Češku sa 2:0, oba puta masimalni rezultatom. Najpre je dubl Palikuća-Babić poveo sa 1:0, da bi potom naš srebrni reprezentativac iz pojedinačnog dela Mitar Palikuća savladao Filipa Nahazela. U drugom kolu pobedili su Tursku sa 2: Dubl Palikuća-Babić prepustio je Kaliskanu i Ozturku jedan set, potom je Milan Zelen prepustio singl Kaliskanu 0:3, da bi na kraju Ozturk, koji je u pojedinačnoj konkurenciji dobio Zelena, pobedio Palikuću sa 3:2 posle dramatičnog preokreta i vođstva našeg igrača od 2:0 u setovima, za konačnu pobedu turskog tima. Sutra, u poslednjem kolu i derbiju sa Šveđanima, našem timu predstoji borba za prolaz u četvrt-finale.

U ženskoj konkurenciji, u klasi 4-5, u prvom kolu naše dame bile su bolje od Nemica. Borislava Perić Ranković i Nada Matić u dublu su, uprkos vođstva suparnica, sa 3:1 pobedile nemački dubl za respekt Hentig-Mikolašek. Poen za pobedu osvojila je Rankovićeva u susretu sa Lisom Anom Marijom Hentig, naravno maksimalnim rezultatom. Sutra imaju dva iskušenja: u devet časova sa Ruskinjama i sa Britankama od 14,15 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.