Uživo: Ljajić zatresao mrežu, Srbija - Jermenija 2:0!

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Ljajić zatresao mrežu, Srbija - Jermenija 2:0!

Fudbaleri Srbije nastavljaju hod po mukama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i igraju protiv selekcije Jermenije od 20.45 na novosadskom stadionu "Karađorđe" pred praznim tribinama. Taj meč možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. U prvih 45 minuta, "orlovi" su imali solidne prilike, ali je za pogodak ipak zaslužan Jermen - Hajrapetjan je zatresao sopstvenu mrežu u 22. minutu. U 53, Ljajić je bio strelac.

Posle skandala sa dronom protiv Albanije u Beogradu, kazne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << UEFA i oduzimanja bodova, "orlovi" imaju minus i više nemaju ni nadu da mogu da se domognu šampionata u Francuskoj.

Selektor Radovan Ćurčić odlučio je da kapiten Branislav Ivanović igra u štoperskom tandemu zajedno sa debitantom Urošem Spajićem, a priliku da prvi put zaigra za A reprezentaciju dobio je i Darko Brašanac.

Drugo poluvreme: Brzi gol Ljajića za 2:0, pa uspavanka do prečke Tošića

Nije bilo izmena u pauzi, a ni interesantnih dešavanja na terenu do 53. minuta. Tada je Kostić dobrom kontrolom lopte izbegao duele i uputio dug pas Kolarovu za prodor po boku i "1 na 1" sa Kasparovim. Golman Jermena uspeo je da odbije loptu, ali samo do Ljajića za zicer i 2:0.

Mrlju na to bacio je Mitrović prepirkama, bunili su se Jermeni jer je jedan igrač bio na travi tokom akcije, a napadač Njukasla nije uspeo da obuzda temperament. zbog čega je dobio žuti karton.

Rezultat na semaforu je doprineo opadanju ritma, lako su se zaustavljali mlaki napadi Jermena, a u međuvremenu, Živkovića je zamenio lider CSKA Zoran Tošić, Ljajić je za dobru partiju nagrađen odmorom, pa je šansu dobio Fejsa.

Ubrzo je Kostića zamenio Tadić, a konačno su nove šanse viđene u samoj zavšrnici. Udarac Brašanca izblokiran je za korner, posle kog je Tošić uzdrmao prečku sa 20-ak metara.

Prvo poluvreme: Kostić uzdrmao prečku, Živković pogodio mrežu za vođstvo "orlova"

Sablasno je delovao uvod pred praznim mtribinama, a već u petom minutu, lopta iza leđa naših statičnih štopera servirana je Movsisjanu, on je šutirao jako iskosa sa leve strane, a odbijenu loptu posle intervencije Stojkovića loše je zahvatio Mhitarijan.

To je malo trglo "orlove", već u narednom napadu Kostić je dobio loptu na petercu, ne baš idealnu, pa ju je slabije zahvatio i pogodio prečku, nakon čega su gosti zasmetali Mitroviću u nameri da to ispravi.

Usledilo je 15-ak minuta nedorečene i nekonkretne igre na obe strane, debitanti u sastavu "orlova" nisu delovali najsigurnije, dok je jedan centaršut Kolarova ka Živkoviću rezultirao samo gol-autom u 19. minutu.

Tri minuta kasnije, Živković je malo bolje uklizao na pas Kostića sa leve strane, nije zahvatio loptu kako je želeo, ali se ona od Hajrapetjana odbila u mrežu za vođstvo Srbije.

Gosti su se, očekivano, oslonili na Mhitarijana, njemu nije uspevalo da se izbori za šut, dok je Piceli iz daljine jednom pripretio Stojkoviću. Usledila je idealna šansa za 2:0, Mitrović je imao zicer u duelu "1 na 1" sa Kasparovim, ali se više posvetio borbi sa štoperom koji ga je pratio, oklevao je i poslao loptu preko prečke.

Jermenija je do kraja poluvremena imala šansu samo iz jednog slobodnog udarca zbog nezgodne promene pravca lopte, na sreću, prohujala je preko prečke, a pred njihovim golom sve veća opasnost bio je Ljajić. Driblinzima se oslobađao čuvara nekoliko puta, a jedan šut bio je nezgodan za Kasparova zbog "propadanja" lopte. Pred odlazak na odmor, Branislav Ivanović je dobio žuti karton, rukom je zaustavio opasan napad Jermena što je sankcionisao arbitar Zelinka.

Srbija - Jermenija 2:0 (1:0)

(Hajrapetjan 22ag, Ljajić 53)

Stadion: Karađorđe. Bez gledalaca. Sudija: Miroslav Zelinka (Češka).

Srbija: Stojković, Tomović, Ivanović, Spajić, Kolarov, Brašanac, Matić, A. Živković (od 59. Tošić), Ljajić (od 73), Kostić (od 84. Tadić), Mitrović.

Jermenija: Kasparov, Hajrapetjan, Andonijan, Arzumanjan, Mkojan, Mkrčjan, Gazarjan (od 82. Simonjan), Piceli (od 65. Korjan), Mhitarjan, Ozbiliz (od 59. Hovhanisjan), Movsisjan.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.