Srbija počinje nastup na EP – cilj medalja

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 09:55

Srbija počinje nastup na EP – cilj medalja

Juniorska reprezentacija Srbije od 20.30 sati protiv Češke počinje nastup na Evropskom prvenstvu na Evropskom prvenstvu u Nišu.

Selektor Nenad Stefanović je još jednom pohvalio sve momke koji su prošli celokupan proces priprema.

"Od prvog dana su svi bili ekstremno motivisani, što je po mom mišljenju najvažnije i u sportu, a generalno i u životu. Sve ono što se kaže, slušaju, rade ono što tažimo do njih. U ovom kratkom vremenskom periodu, obavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo dosta dobar posao. Ovih mesec dana zaslužuje najvišu ocenu što se tiče svega", rekao je Stefanović.

Zatim se osvrnuo na rivale u grupi. Počeo je od prvog – Češke.

"Prva utakmica ume da bude nezgodana što pritiska tiče, a posebno jer smo mi domaćini. Ali, nadam se da toga ipak neće biti. Imamo pripremljenu utakmicu sa Česima. Svesni smo gde su dobri, gde smo mi dobri. Znamo i koje su im mane, pa da probamo to da iskoristimo".

U grupi su još selekcije Finske i Slovenije.

"O Finskoj nemamo mnogo informacija, ali to ćemo videti već prvog dana, na licu mesta. Za Slovence smo dobili određene informacije, a imaće i pre toga i jednu utakmicu u grupi. Imamo dobar stručni štab, videćemo da momcima prenesemo neke bitne stvari, ali i da ih ne opteretimo. Uostalom, fokus treba da bude na nama, da se više bavimo sobom nego protivnicima".

Kada su u pitanju generalna očekivanja od predstojećeg Šampionata, selektor Stefanović je kratko rekao:

"Cilj je da uđemo u borbu za medalju".

Podsećamo, posle prve runde sve ekipe idu dalje. U osmini finala, 26. jula, ukrštaju se A i B, odnosno C i D grupa. Četvrtfinala su na programu 27. jula, polufinala 29, a finale i borbe za plasman 30. jula.

Srbija će sve svoje utakmice prve runde igrati u dvorani „Čair“, a Evropsko prvenstvo igraće se još i u sali OŠ „Mika Antić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvog dana Evropskog prvenstva za juniore u košarci (U18 EP) Srbija protiv Češke

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Jul.2023

Utakmicom protiv Češke, u subotu od 20,30 časova, u „Čairu“, muška U18 reprezentacija Srbije startuje na Evropskom prvenstvu u Nišu...Dva dana pre početka takmičenja, selektor Nenad Stefanović, odredio je tim koji će predstavljati Srbiju na predstojećem Evrobasketu. Poslednji filter nisu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.