Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA NIJE USPELA: ‘Orlovi’, glave gore! Donesite nam tu medalju, sijaće kao zlato! (VIDEO)

Futsal reprezentacija Srbije stala je na korak od finala Evropskog prvenstva u Beogradu, jer je u polufinalu poražena od Rusije posle produžetka rezultatom 3:2.

Nikada futsal reprezentacija Srbije nije igrala polufinale nekog takmičenja, a 2016. godina definitivno će ući u istoriju ovog sporta. Beogradska Kombank arena bila je poprište spektakla koji će se dugo prepričavati. Srbija je ušla u polufinale Evropskog prvenstva u futsalu i protiv Rusije je tražila >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << priliku da iovako veliki uspeh učini još većim.
Rusi su počeli nešto žustrije i odmah je Eder Lima dva puta stavio na iskušenje Mikija Aksentijevića. Na drugoj strani iz daljine je odgovorio naš kapiten Perić. Rusi su zatim uzeli loptu u svoj posed i dugo držali loptu, a zatim je Robinjo bio opasan po gol naše selekcije.
Međutim, u 13. minutu za našeg golmana nije bilo spasa. Perić je pogrešio ispred svog gola, a onda je to znalački iskoristio najbolji igrač Rusije Eder Lima, obišao Aksentijevića i poslao loptu u praznu mrežu.

(Izvor: youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)
Već u narednom napadu Srbija je imala priliku iz indirektnog udarca, usledila je uigrana akcija, ali je udarac Živanovića sa gol linije otklonila odbrana Rusije. Do kraja poluvremena nije bilo promena rezultata, iako je najbolju priliku posle dodavanja Kocića iz auta imao Boba Rajčević.
Drugi deo meča počeo je nešto angažovanijom, ali i strpljivom igrom Srbije. U petom minutu drugog dela Marko Perić je oduzeo loptu na polovini rivala, a zatim je krenuo u obilaženje golmana, da bi došlo do kontakta sa golmanom Gustavom. Sudija je procenio da nije bilo elemenata za penal, iako je kompletna Arena očekivala takvu presudu.
Međutim, par minuta kasnije, ekplozija u Areni. Mladen Kocić je ‘otresao’ Robinja na sredini terena, krenuo ka golu, a onda poslao pravi projektil u mrežu Rusije za 1:1. Fenomenalno!

(Izvor: youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)
Srbija je krenula u potpuni juriš, Simić je imao priliku već u sledećem napadu, ali nije bilo gola, već su Rusi prvi došli do gola. Fenomenalnu majstoriju izveo je Abramov i utišao Arenu.
Ali ne zadugo. Publika je nosila naše reprezentativce,  onda su sudije možda i kompenzovale nedosuđeni penal i dosudile isključenje najboljem ruskom igraču Ederu Limi. Nije nam mnogo trebalo da to iskoristimo i izjednačimo, a egzekutor je bio, ko drugi, nego Miloš Simić, junak pobede nad Ukrajinom.

(Izvor: youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)
Rusija je imala pet prekršaja i pokušali su naši da to realizuju i dođu do kaznenog udarca, ali iskusni Rusi se nisu dali prevariti i utakmica je lagano ‘skliznula’ u produžetke. Treba reći da je maestralan u završnici regularnog dela bio golman Miki Aksentijević.
A tamo oba tima su igrala veoma oprezno, očekivano. Prvu priliku Rusi su imali u četvrtom minutu, kada su u gužvi ispred našeg gola najpribraniji bili Aksentijević i Perić, ali ne i nekoliko sekundi kasnije.
Možda i naša najveća slabost na ovom prvenstvu bila je odbrana posle prekida, a to se i ovog puta pokazalo kobnim. Romulo se iskrao i pobegao čuvaru za 3:2 u korist Rusije.

(Izvor: youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)
Nisu naši žurili, jer je pred njima bio i drugi produžetak da još jednom stignu minimalni zaostatak.
Kako je vreme odmicalo, sve više su naši pokušavali, mahom iz daljine da ugroze gol Rusa, a kada su se spremili za to, nikako nisu uspevali da naprave leteću izmenu i golmana zameni igrač u polju. To su uspeli na minut i po do kraja drugog produžetka.
Nisu uspeli naši reprezentativci, iako je Slobodan Rajčević imao priliku za izjednačenje u poslednjoj sekundi, ali je bio izblokiran i finale je, ipak, ostao nedosanjan san.
Ipak, ispraćeni su velikim aplauzima sa tribina Kombank arene i to bi trebao da im bude vetar u leđima za subotu od 18:30h kada će se boriti za treće mesto protiv poraženog iz drugog polufinala između Španije i Kazahstana.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Beogradska Arena

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sreća i sudije odnele srpsko finale!

Izvor: Sportske.net, 11.Feb.2016

Futsal reprezentacija Srbije eliminisana je u polufinalu Evropskog prvenstva pošto je posle dva produžetka kapitulirala pred Rusijom u meču koji je obilovao uzbuđenjima i sudijskim greškama...Domaćin Evropskog prvenstva u futsalu neće imati priliku da se bori za zlatnu medalju pošto je u dramatičnom...

Nastavak na Sportske.net...

Romulo srušio zlatne snove Srbije

Izvor: Večernje novosti, 11.Feb.2016

SRBIJA je stala u polufinalu, 44 minuta je sanjala san o finalu, ali je Romulo golom u produžecima odveo Rusiju 3:2 (2:2, 0:1), objektivno kvalitetnijeg rivala, u subotnju borbu za zlatom Evropskog prvenstva u futsalu (21.00). Veliko je bilo srce Srbije, dva puta su se „orlovi“ vraćali u igru,...

Nastavak na Večernje novosti...

Janjić za MOZZART Sport: Za mene je poraz od Rusije veliko razočaranje, Kocić je najbolji igrač Evropskog prvenstva!

Izvor: MozzartSport.com, 12.Feb.2016, 15:52

"U najmanju ruku odnos sa Rusima je bio 50:50, ali nam je nedostajalo malo sreće", rekao je sprski reprezentativac..Sam plasman u polufinale Evropskog prvenstva istorijski je uspeh za srpski futsal i veliki podstrek za budućnost ovog sporta u našoj zemlji. Toga je svestan i jedan od najvećih boraca...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.