ŠPANIJA ZABRANILA HIMNU I SIMBOLE TZV. KOSOVA: Ništa od fudbala u Benidormu, UEFA menja domaćina

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2019, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠPANIJA ZABRANILA HIMNU I SIMBOLE TZV. KOSOVA: Ništa od fudbala u Benidormu, UEFA menja domaćina

Španija je odbila da istakne zastavu i pusti himnu tzv. Kosova uoči turnira za fudbalere do 17 godina, pa je UEFA prinuđenja da promeni zemlju organizatora kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, prenosi AP Španija je odbila da istakne zastavu i pusti himnu tzv. Kosova uoči turnira za fudbalere do 17 godina, pa je UEFA prinuđenja da promeni zemlju organizatora kvalifikacija za plasman na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Evropsko prvenstvo, prenosi AP.Kako se navodi, UEFA je objavila da će utakmice grupe u kojoj su Španija, tzv. Kosovo, ali i Grčka i Ukrajina, najverovatnije da se igraju u Švajcarskoj, umesto u Benidormu i Alkoju kako je prvobitno trebalo.PROČITAJTE JOŠ: BRUKA: Španija dozvolila sportistima sa tzv. Kosova da koriste himnu i zastavu na takmičenjima UEFA je obrazložila da "nacionalni simboli tzv. Kosova nisu priznati/odobreni u Španiji" i ne mogu da se ističu u toj zemlji.Zato je i kosovskim karatistima prošlog novembra na Svetskom prvenstvu u Madridu takođe zabranjeno da nose obeležja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španija odbila simbole Kosova, UEFA mijenja domaćina

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2019

Španija je odbila da istakne zastavu i pusti himnu tzv. Kosova uoči turnira za fudbalere do 17 godina, pa je UEFA prinuđenja da promjeni zemlju organizatora kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, prenosi AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Španci "odjavili" Kosovo: Nema himne, nema turnira

Izvor: Mondo, 25.Feb.2019

Španija je odbila da istakne zastavu i pusti himnu tzv. Kosova uoči turnira za fudbalere do 17 godina, pa je UEFA prinuđena da promeni zemlju domaćina kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, prenosi AP...UEFA je objavila da će se utakmice grupe u kojoj su Španija, tzv. Kosovo, ali i Grčka i Ukrajina,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.