Španci odjavili Kosovo: Nema himne, nema turnira

Izvor: Mondo, 25.Feb.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci "odjavili" Kosovo: Nema himne, nema turnira

Španija je odbila da istakne zastavu i pusti himnu tzv. Kosova uoči turnira za fudbalere do 17 godina, pa je UEFA prinuđena da promeni zemlju domaćina kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, prenosi AP.

UEFA je objavila da će se utakmice grupe u kojoj su Španija, tzv. Kosovo, ali i Grčka i Ukrajina, najverovatnije igrati u Švajcarskoj, umesto u Benidormu i Alkoju, kako je prvobitno trebalo.

Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "kuća fudbala" je obrazložila da "nacionalni simboli tzv. Kosova nisu priznati/odobreni u Španiji" i ne mogu da se ističu u toj zemlji.

Zato je i kosovskim karatistima prošlog novembra na Svetskom prvenstvu u Madridu takođe bilo zabranjeno da nose obeležja.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.