Prvo Evropsko prvenstvo u kvidiču - igrači jašu na metlama

Izvor: Radio 021, 21.Jul.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo Evropsko prvenstvo u kvidiču - igrači jašu na metlama

Italijanski gradić Sarteano, pored Sijene, biće ovog meseca domaćin prvog Evropskog prvenstva u kviduču, popularnoj igri iz romana i filmova o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru.

Kao i u priči Džoane Rouling, igrači će nastojati da jašući na metlama ubace "kvafl" (lopticu) u obruč protivnika, te da uhvate "zlatnu skrivalicu" koja timu donosi pobedu.

Za razliku od one iz knjige, koja leti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poput metka, skrivalica "Normalaca" je loptica zakačena za stražnjucu sudije koji trčkara terenom. Turnir će se održati od 24. do 27. jula uz učešće timova iz 12 zemalja, od Italije, preko Belgije i Španije, do Norveške i Turske.

Mešavina hokeja, košarke i ragbija, kvidič suprotstavlja dve ekipe sastavljene pola od muških, a  pola od ženskih igrača. Ovaj "sport", za koji se mnogi nadaju da će jednog dana postati olimpijska disciplina, ima sve veći broj poklonika u svetu.

"Novi klubovi se osnivaju svakog meseca", rekao je u izjavi za milanski list Korijere dela sera jedan od organizatori, ističući da je reč o "prilično teškom sportu, koji zahteva ozbiljnu fizičku pripremu".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.