Poznati domaćini Evropskog prvenstva 2020. godine

Izvor: RTS, 07.Dec.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati domaćini Evropskog prvenstva 2020. godine

Evrospak fudbalska unija saopštila je da će 12 gradova biti domaćini Evropskog prvenstva 2020. godine.
Svečano otvaranje prvenstva održaće se na "Olimpijskom stadionu" u Rimu, a po dva evropska grada biće domaćini svake grupe. 

London će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti domaćin sedam utakmica, pošto će se na Vembliju odigrati i polufinalni i finalni meč prvenstva.
Rim i Baku ugostiće ekipe Grupe A, Kopenhagen i Sankt Peterburg Grupe B, Amsterdam i Bukurešt  biće domaćini učesnika Grupe C, utakmice Grupe D igraće se u Londonu i Glazgovu, Grupe E u Dablinu i Bilbaou, dok će Minhen i Budimpešta ugostiti Grupu F. 
Organizatori koji se kvalifikuju imaće zagarantovane bar dve utakmice na domaćen terenu, a Uefa će uskoro potvrditi detaljan raspored mečeva.  
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Evropsko prvenstvo 2020. na Vembliju umesto u Briselu

Izvor: Beta, 07.Dec.2017

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će utakmice Evropskog prvenstva 2020. godine biti odigrane u Londonu na stadionu Vembli, umesto u Briselu.Brisel je prvobitno bio medju 13 izabranih gradova širom Evrope koji će biti domaćini EP, ali je taj grad otpao sa liste zbog kašnjenja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.