Pobeda Hrvatske protiv Škotske za osminu finala, Engleska savladala Češku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 23:25

Pobeda Hrvatske protiv Škotske za osminu finala, Engleska savladala Češku

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je večeras u utakmici trećeg kola D grupe savladala Škotsku u Glazgovu 3:1 (1:1).

Strelci za Hrvatsku bili su Nikola Vlašić u 17, Luka Modrić u 62. i Ivan Perišić u 72. minutu, dok je jedini strelac za Škotsku bio Kalum Mekgregor u 62. minutu.

Hrvati idu dalje kao drugoplasirani u grupi i rival u osmini finala biće im drugoplasirani iz E grupe.

Prvi su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Englezi, koji su večeras savladali Češku na Vembliju 1:0 (1:0). Jedini gol postigao je Rahim Sterling u 12. minutu.

Česi su takođe prošli dalje kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane selekcije i čekaju rivala u osmini finala.

Engleska savladala Češku

Engleska je na Vembliju savladala Češku sa 1:0. Rahim Sterling je pogodio u 12. minutu. On je tako postao tek drugi igrač koji je postigao uzastopne golove za Englesku na Evropskim prvenstvima još od Alana Širera 1996. godine. Svi golovi postignuti su upravo na Vembliju.

Do kraja nije viđeno previše prilika. Udarac na gol Tomasa Pekarta u 83. minutu bio je prvi pokušaj da se ugrozi protivnički golman u drugom delu meča. Ovo je, od 1980. godine kada postoji baza podataka, najduži period tokom kojeg se čekalo na šut u drugom delu jednog meča Evropskog prvenstva.

Naposletku, Engleska je osvojila sedam bodova, Hrvatska i Češka imaju po četiri, dok je Škotska ostala na bodu osvojenom remijem na Vembliju. Engleska će kao prvoplasirana igrati sa drugim timom u grupi F.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kostur sve puniji: Dva zagarantovana derbija u osmini finala, Hrvati navijaju da Španija izbegne drugo mesto

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 01:49

Puno uzbuđenja očekuje nas danas na Evropskom šampionatu....Dolazi vreme raspleta na Evropskom šampionatu. Preostalo je da se danas odigraju još četiri utakmice grupne faze, međutim mnoge stvari se uveliko naziru. Kostur je u dobroj meri popunjen, pa selekcije koje večeras izlaze na teren imaće...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.