Izvor: Piplmetar.rs, 22.Nov.2023, 03:30

„Orlići“ će sa TV gledati Evropsko prvenstvo

Ova reprezentativna pauza donela nam je i kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2025. godine koje će igrati U21 selekcije u Slovačkoj.
Na nekih smo pola puta kvalifikacionog ciklusa i uglavnom ide sve kako je i prognozirano. Dobro, možda smo mi malo više očekivali od „orlića“ koji u grupi „F“ sa Ukrajinom, Engleskom, Luksemburgom, Severnom Irskom i Azerbejdžanom drže treće mesto. Ukrajinci su predstavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << talentovanu generaciju i sa četiri pobede iz isto toliko utakmica suvereno vladaju grupom ispred Engleza koji su satkani od, uglavnom, momaka koji imaju solidnu minutažu u premijerligaškim klubovima poput Nonija Maduekea, Harvija Eliota, Tina Livramenta, Džejmsa Traforda… Čak su i oni pali u susretu sa Ukrajinom čiji igrači uglavnom nastupaju u domaćem šampionatu. Za sada nema istaknutog pojedinca, ali lepo se pokazao Nazar Vološin, momak koji nastupa za kijevski Dinamo. Sa klupe ih, interesantno je, predvodi Španac Unai Melgosa, baskijac koji je rad počeo još u Bilbau davne 2005. godine, a potom je radio u mlađim kategorijama Dinama iz Kijeva, te bivao asistent u Ferencvarošu, Al Ainu, pa i seniorskoj reprezentaciji Ukrajine, da bi letos preuzeo ovu generaciju.
Verovatno igraju iznad očekivanja i čini se da im je plasman zagarantovan, posebno jer osim Engleske nemaju istaknutog rivala u našoj grupi. Srbija, iako poseduje talentovane momke, nije pokazala previše. Onaj debakl na „Siti graundu“ i dalje odzvanja, moglo je približno da bude i u Topoli u petak, no gosti su stali na tri. No, protiv Luksemburga zaista ne bismo smeli da se okliznemo. Mada, više ništa nas ne iznenađuje.
Stoga, izvesno je da će Srbija izostati sa kontinentalne smotre koja je na programu kroz dve godine i da će generacija u kojoj se nalaze Stefan Mitrović, Vladimir Lučić, Uroš Kabić, Mihajlo Ilić, Petar Ratkov i drugi, preko malih ekrana gledati vršnjake.
Jer, na završni turnir kvalifikovaće se samo prvoplasirane selekcije i tri najbolje drugoplasirane s tim da se njima ne računaju utakmice protiv šestoplasiranih ekipa u grupi (ukoliko ih ima). Ostalih šest najboljih drugoplasiranih ekipa će igrati plej-of u novembru 2024. i boriće se za poslednja tri mesta od mogućih 16.
Tokom dosadašnjeg toka kvalifikacija najviše smo videli od Holanđana koji posle pet utakmica imaju maksimalan skor uz gol-razliku 14:0. Tu imamo zanimljivo ime – Nou Ohaja. Momak koji nastupa za Standard iz Liježa se do sada upisivao u četiri navrata i  zanimljivo je ime. Zovu ga novim Džimijem Flojdom Haselbajnkom, mada mu put za sada nije lak. Počeo je u akademiji Mančester sitija, pa je završio u Lajpcigu, te Viteseu, Austriji iz Beča i konačno je u Standardu. Nije se upisao u devet mečeva za klub iz Liježa ove sezone u Župiler ligi, ali među svojom generacijom pravi razliku. Francuzi imaju neka fenomenalna imena poput Elija Vaija, Rajana Šerkija i Arnoa Kalimuenda, ali ista ta generacija je razočarana na prethodnom turniru. I sada ih je iznenadila Austrija sa 2:0, pa se zakomplikovala situacija u grupi „H“.
Iz komšiluka, jedino Slovenija ima zavidne rezultate upravo u toj grupi i trenutno drže drugu pozaiciju. Bosna i Hercegovina je takođe u istoj grupaciji, ali sa samo jednom pobedom iz četiri meča. Hrvatska se bori sa Grčkom za drugo mesto u grupi „G“, dok je Crna Gora u „E“ grupi zajedno sa Alban

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.