On je neuništiv: Ejdur Gudjonsen pogodio posle šest godina i poveo Islanđane ka Francuskoj! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je neuništiv: Ejdur Gudjonsen pogodio posle šest godina i poveo Islanđane ka Francuskoj! (VIDEO)

Nekadašnji as Barselone i Čelsija doveo je svoj tim u vođstvo još u 20. minutu na asistenciju Johana Gudmundsona. Pre ovog gola, Gudjonsen je u dresu sa nacionalnim grbom bio precizan 5. septembra 2009. godine protiv Norveške - 0:3

Dve godine je iskunsni napadač Ejdur Gudjonsen čekao na povratak u nacionalni tim Islanda i odmah po povratku zatresao je mrežu i to prvi put posle gotovo šest godina pauze! Islanđani su Astani savladali domaći Kazahstan i napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ogroman korak ka plasmanu u Evropsko prvenstvo u Francuskoj - 0:3 (0:2).

Nekadašnji as Barselone i Čelsija doveo je svoj tim u vođstvo još u 20. minutu na asistenciju Johana Gudmundsona. Pre ovog gola, Gudjonsen je u dresu sa nacionalnim grbom bio precizan 5. septembra 2009. godine protiv Norveške - 0:3.

Islanđani su čitav posao na Astana areni razrešili već u 32. minut, kada je rezultat povećao Bjarnason.

Nakon prilično efikasnih i ofanzivnih 45. minuta, gosti su u nastavku meča pravovremeno spustili loptu na zemlju i čekali novu priliku da iz kontranapada kazne domaćina.

To im je uspelo u prvom minutu nadoknade, kada je ponovo bio precizanan vezista italijanske Peskare.

Sa ova tri boda Island je iskočio na čelo kvalifikacione grupe A ispred Češke i Holandije. Česi ne bi trebalo da imaju težak posao protiv Letonije, dok Holanđani pod ogromnim imperativom pobede čekaju meč sa Turskom na Amsterdam areni.

GRUPA A:

Kazahstan - Island 0:3 (0:2)

/Gudjonsen 20, Bjarnason 32, 90+1/

18.00 Češka - Letonija

20.45 Holandija - Turska

Tabela: Island 12, Češka 2 (-1), Holandija 6 (-1), Turska 4 (-1), Letonija 2 (-1), Kazahstan 1

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.