Odlične partije Kocića i Aksentijevića nedovoljne za finale

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlične partije Kocića i Aksentijevića nedovoljne za finale

I pored sjajnih poteza i gola Kocića, kao i bravura golmana Aksentijevića, Srbija je poražena u polufinalu Evropskog prvenstva od Rusije posle produžetaka 3:2. U subotu će srpski futsaleri imati šansu da osvoje bronzanu medalju.

Ponovo je pobeda nad Rusijom, ili bolje rečeno nad isturenim odeljenjem brazilske škole futsala pod ruskom zastavom, za dlaku izmakla Srbiji.

Drama je u polufinalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << duelu u Beogradskoj areni bila prisutna svih 50 minuta. Dva puta je naša selekcija uspevala da nadoknadi rezultatski minus. Poveli su Rusi golom jednog od četvorice Brazilaca Lime, a Srbija je izjednačila golom koga drugog no Nišlije Mladena Kocića.

Košarkaškim rečnim rečeno, napravili su saigrači popularnom Cipiju izloaciju, koji je briljantnim driblingom prevario svog čuvara i petim golom na šampionatu poravnao rezultat na 1:1.

Čitav meč Kocić je bio raspoložen za igru, lopta je bila stalno u njegovim nogama i često je stavljao na muke svoje čuvare.

Rame uz rame sa Kocićem, bio je Prokupčanin Miodrag Aksentijević, koji je sa čak 13 odbrana, još jednom pokazao da je možda i najbolji golman Evrope trenutno.

Međutim, posle pedeset minuta igre Rusija je bila bolja za jedan gol, koji joj je omogućio plasman u treće zaredom finale Evropskog prvenstva.

Srbiji preostaje da u subotu u meču za bronzanu medalju ostvari istorijsku pobedu i ponosno stane na pobedničko postolje. Na šta najviše treba da bude ponosna nacija je to da je Srbija jedna od retkih reprezentacija na ovom prvenstvu koja je igrala bez naturalizovanih Brazilaca, što uspeh čini još većim.

U meču za treće mesto Srbija će igrati sa poraženim iz meča Španija - Kazahstan.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.