Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 00:00

Ode Bosna i Hercegovina na Evrobasket! Braniće Slovenija zlato iz Istanbula, Jaka Blažič heroj Dežele

Evropski šampion nadomak odlaska na Evropsko prvenstvo, ekipa Vedrana Bosnića to već učinila posle trijumfa nad Austrijom i povela sa sobom i Grčku

Hrvatska se već plasirala na Evrobasket, isto je učinila Bosna i Hercegovina posle trijumfa nad Austrijom, a put kontinentalnog takmičenja krenuće ubrzo i Slovenija, dok Srbija i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Crna Gora još imaju otvorenu situaciju.

Evropski šampion iz Istanbula nadomak je plasmana na završni turnir gde će moći da brani krunu, nadaju se svi u Deželi uz pomoć dve NBA sile – Luke Dončića i Gorana Dragića, iako je Zmaj još posle tog zlata objavio da se povlači iz nacionalnog tima.

Slovenija je u Ljubljani savladala Austriju sa 77:64 (20:12, 30:13, 11:15, 16:24). Dobro je još prošla Austrija jer je mogla da doživi pravi debakl. Sve je praktično bilo rešeno već posle prvog poluvremena, kada je razlika u jednom trenutku iznosila i 27 poena (50:23), odnosno kada je Slovenija posle vođstva Austrije od 12:10 napravila seriju 24:4 i otišla na 18 poena viška (34:16). Od tada, pa sve do kraja bilo je samo rutinsko odrađivanje posla za tim iz Dežele.

Dok se povratak Luke Dončića i Gorana Dragića čeka, heroj Slovenije je Jaka Blažič. Prva zvezda Cedevite Olimpije ponovo je vodila Sloveniju do pobede sa 16 poena (6/11 iz igre, 3/7 za tri) i četiri skoka, dok ga je u stopu pratio Gregor Horvat sa 14 poena i osam uhvaćenih lopti. Dvocifreni učinak imao je još Blaž Mahkovič, a još četvorica njih imali su još minimum šest poena. Slovenija je utakmicu završila sa 13/37 za tri poena, 36 skokova, od čega 12 u napadu, te 18 asistencija.

U redovima Austrije najefikasniji bio je Bogić Vujošević sa 22 poena (7/12 iz igre), dok je Enis Murati dodao 17 poena (7/12 iz igre), a Rašid Mahalbašić 11 poena i osam skokova.

Bosna i Hercegovina je overila plasman na Evrobasket pošto je upisala treću pobedu u Grupi H i u Sarajevu nadigrala Letoniju sa 79:73. Ovo je jako važna pobeda za selekciju BiH s obzirom da je već završila kompletan posao, a istovremeno na Evrobasket poslala i Grčku koja je nešto ranije savladala Bugarsku u jako čudnim okolnostima...

Trijumf Bosni i Hercegovini i novo učešće na kontinentalnom takmičenju doneli su Kenan Kamenjaš i Edin Atić sa po 19 poena. Džon Roberson je upisao 12, a Emir Sulejmanović 10 poena, te sedam skokova i četiri asistencije. Rihards Lomaž je ubeležio 19 poena kod Letonije, tri manje upisao je Ajgars Skele, a 15 poena i devet skokova imao je Martins Mejers.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.