Odbojkašima diplomatski pasoši

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašima diplomatski pasoši

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplomatske pasoše odbojkašima Srbije, osvajačima titule prvaka Evrope. Reprezentativci Srbije na čelu sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Zoranom Gajićem i selektorom Slobodanom Kovačem dobili su pasoše u zgradi ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Dačić prvo je uručio pasoš kapitenu Nemanji Petriću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa ostalima, a onda poručio da je beskrajno zahvalan odbojkašima na velikom uspehu.

"Uručivanje diplomatskih pasoša i zvanje ambasadora dobre volje šampionima Evrope je nešto najmanje što može da se uradi zbog svih uspeha. Pobeda je emotivno odjeknula među narodom, Srbiji su potrebne pobede i zbog svega što smo doživljavali u prošlosti", rekao je Dačić.

On je dodao da su odbojkaši Srbije ponos zemlje i da bi svi voleli da budu uspešni kao oni.

"Želimo vam da osvojite što više medalja", naveo je on, pre nego što je otkrio da je pevao na proslavi odbojkaša.

"Volim da zapevam, iako mi zameraju. To sam radio u prisustvu Merkel, Mogerini, Putina, Makrona, a sinoć sam bio na njihovoj proslavi i bilo mi je najlepše. Nadam se da vas nisam izneverio", obratio se Dačić odbojkašima.

Kapiten Perić je istakao da mu je čast ispred svih reprezentativaca.

"Hvala Dačiću i ministarstvu spoljnih poslova. Uvek nam je zadovoljstvo da predstavljam našu zemlju i narod. Još više ćemo se truditi u budućnosti", zaključio je Petrić.

Posle zvaničnog dela ministar Dačića pokazivao je odbojkašima slike njegovih prethodnika i u opuštenom razgovoru im pričao o njihovoj istoriji.

Srbija je u nedelju, u Parizu, pobedila Sloveniju 3:1 u finalu i došla do trećeg evropskog zlata.

Podsetimo, diplomatske pasoše dobile su i zlatne odbojkašice po povratku sa Evropskog prvenstva u Turskoj.

Zlatnim momcima juče je priređen svečani doček u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DIPLOMATSKI PASOŠI ZA ODBOJKAŠE: Ministar Ivica Dačić uručio putne isprave zlatnim momcima (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 01.Okt.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše trofejnim srpskim odbojkašima i stručnom timu reprezentacije.

Nastavak na Kurir...

Dačić dodelio diplomatske pasoše zlatnim odbojkašima

Izvor: RTS, 01.Okt.2019

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše članovima odbojkaške reprezentacije Srbije. . Odbojkaši su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu..."Dodeljivanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.