Dačić dodelio diplomatske pasoše zlatnim odbojkašima

Izvor: RTS, 01.Okt.2019, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić dodelio diplomatske pasoše zlatnim odbojkašima

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše članovima odbojkaške reprezentacije Srbije.
Odbojkaši su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

"Dodeljivanje diplomatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pasoša i zvanja ambasadora dobre volje Republike Srbije vama šampionima Evrope je najmanje što ova država i Ministarstvo spoljnih poslova mogu da urade za vas, u odnosu na ono što ste vi uradili za našu zemlju i narod. Rekao sam vam da odavno neka medalja nije ovako emotivno odjeknula među našim narodom. Srbiji su potrebne pobede i njima pokazujemo da smo zemlja i narod vredni poštovanja", rekao je Dačić.
Zlatni "orlovi" su u ponedeljak stigli u Beograd, gde im je priređen svečani doček ispred Starog dvora.
"Mi se ponosima vama i voleo bih da svi ambasadori budu kao vi. Želim da sa ovim pasošem osvojite što više medalja za našu zemlju i narod", izjavio je šef srpske diplomatije.
Nakon ministra Dačića prisutnima se obratio i kapiten reprezentacije Nemanja Petrić koji je u ime cele reprezentacije zahvalio na dodeli diplomatskih pasoša i zvanja dobre volje.
"Velika nam je čast što smo danas ovde i zahvalio bih prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i Ministarstvu spoljnih poslova na ovoj privilegiji koju su nam danas ukazali. Mi smo se uvek borili da časno predstavljamo našu državu i naš narod. Drago nam je da sad postajemo ambasadori dobre volje zvanično i tom u cilju ćemo se još više truditi da nas predstavimo u najboljem svetlu", izjavio je kapiten odbojkaške reprezentacije Nemanja Petrić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Nova sednica Saveta bezbednosti o KiM 31. oktobra

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 08:36

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže za RTS da je Južna Afrika ovog meseca predsedavajuća SB UN i da je za 31. oktobar zakazala redovnu sednicu SB o KiM. Dačić je istakao da je za državne i nacionalne interese veoma važno da Srbi jedinstveno učestvuju na izborima na KiM...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.