NISU DŽABE SVETSKI ŠAMPIONI: Petlovi KLJUCNULI Pancere! Humels TRAGIČAR, noćas će SANJATI Ernandeza (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2021, 21:11

NISU DŽABE SVETSKI ŠAMPIONI: Petlovi KLJUCNULI Pancere! Humels TRAGIČAR, noćas će SANJATI Ernandeza (VIDEO)

Trikolori startovali pobedom u "grupi smrti".

Sudar bivših šampiona Starog kontinenta u Minhenu, pripao je selekciji Francuske! Aktuelni svetski prvaci su utišali “Alijanc arenu” i autogolom Matsa Humelsa došli do pobede protiv Nemačke rezultatom 1:0 (1:0), na zatvaranju prvog kola Evropskog prvenstva.

Ova pobeda će mnogo značiti Galskim petlovima, budući da je branilac titule Portugalija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ubedljivo savladao na startu autsajdera Mađarsku u Budimpešti, pa su se pomenute reprezentacije odmah izdvojile na čelu tabele “grupe smrti” (F) i jednom nogom praktično “zakoračile” u drugu rundu takmičenja.

Nemci su bolje ušli u utakmicu, krenuli agresivnije i stvorili nekoliko šansi, međutim, odbrana Francuske uspešno je odolevala na sve nalete Pancera.

Vodećem golu Galskih petlova prethodili su promašaji Pogbe i Mbapea, ali je treća bila sreća za izabranike Didijea Dešama.

Naizgled bezopasan napad, poveo je Pol Pogba, prebacio loptu na drugu stativu kod gol-aut linije Lukašu Ernandezu, koji je iz prve centrirao, a nespretni Mat Humels pogodio sopstvenu mrežu i doneo radost Trikolorima.

Imali su Nemci do kraja poluvremena šansu da izjednače. Dugo će Ilkaj Gundogan žaliti za promašenim zicerom u 38. minutu, sa samo nekoliko metara, vezista šampiona Engleske poslao je loptu daleko od cilja.

U nastavku viđeno je sijaset prilika na obe strane, žestok tempo i dva poništena gola Francuzima, koji su se na kraju odbranili i sačuvali važna tri boda.

Tok meča ispratite ovde

Gnabry goes close 😮 Did you think it was in? #EURO2020 pic.twitter.com/JWRGyKTwMM

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 15, 2021

😱 Rabiot hits the post! 📸#EURO2020 pic.twitter.com/Sd64HmStl6

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 15, 2021

📸 France celebrate opening goal in Munich 🇫🇷⚽️#EURO2020 pic.twitter.com/bdRObIJ9HA

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 15, 2021

Top or bottom? 🤷#EURO2020 pic.twitter.com/88FOEU4sYA

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 15, 2021

TOK MEČA.

FRANCUSKA - NEMAČKA 1:0 (1:0)

Strelac: Humels (autogol) 19.

Stadion: Alijanc arena.

Žuti karton: Kimih (Nemačka).

Sudija: Karlos del Sero (Španija).

Francuska (4-3-3): Ljoris - Pavar, Varan, Kimpembe, Ernandez - Rabio (90+5. Dembele), Kante, Pogba - Benzema (89. Toliso), Grizman, Mbape.

Nemačka (3-4-2-1): Nojer - Ginter (88. Džan), Humels, Ridiger - Kimih, Gundogan, Kros, Gosens (88. Voland) - Miler, Haverc (74. Sane) - Gnabri (74. Verner).

Najveći derbi prvog kola EP biće odigran večeras (21.00) u Minhenu. Svetski šampioni i po kvalitetu najjača selekcija na EURO Francuska igra protiv Nemačke, koja je uvek među favoritima i igra na domaćem terenu. Kvota na Francuze je 2,85, na Nemce 2,90, na iks 3,00, a na GG3+ 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Francuska - Nemačka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.