Ljubav prema fudbalu košta 150 evra – UEFA predstavila loptu za EURO 2024.

Izvor: B92, 15.Nov.2023, 12:54

"Ljubav prema fudbalu" košta 150 evra – UEFA predstavila loptu za EURO 2024.

UEFA je objavila kako izgleda lopta kojom će se igrati na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj.

Lopta marke Adidas nosi ime Fussballliebe, što u prevodu znači "ljubav prema fudbalu".

Loptu će svako moći da kupi po ceni od 150 evra, objavljeno je na službenoj stranici proizvođača.

"UEFA Evropsko prvenstvo predstavlja vrhunac takmičenja evropskih nacionalnih ekipa. Predani smo tome da svaki aspekt, od terena do opreme, bude najvišeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvaliteta. Kao i uvek, uvereni smo da će adidasova lopta Fussballliebe označiti još jedan korak u našoj zajedničkoj predanosti izvrsnosti", izjavio je legendarni hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban, koji sada radi kao tehnički direktor UEFA.

Predstavljanju lopte prisustvovali legendarni nemački reprezentativci Filip Lam i Manuel Nojer.

U saopštenju se navodi da će UEFA i Adidas prvi put na evropskim prvenstvima da koriste tehnologiju koja će da pruži uvid u svaki element kretanja lopte i koja doprinosi procesu donošenja odluka uz pomoć VAR tehnologije.

Iz UEFA dodaju i da dizajn lopte predstavlja njeno kretanje, kao i energiju igre kroz istaknutu crnu boju, dok crvena, plava, zelena i narandžasta donose vibracije svake nacije koja dolazi na turnir, kao i čistu jednostavnost fudbala.

"Ilustracije svakog od stadiona koji će biti domaćin EP pojavljivaće se na lopti uz ime svakog grada u kojem se utakmice budu igrale", dodaje se u saopštenju UEFA.

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj biće 17. izdanje ovog takmičenja.

Održaće se od 14. juna do 14. jula u deset gradova: Berlinu, Kelnu, Dortmundu, Diseldorfu, Frankfurtu, Gelzenkirhenu, Hamburgu, Lajpcigu, Minhenu i Štutgartu.

Ekipa B92.net imala je priliku da obuđe jedan od stadiona domaćina, u Hamburgu.

Fudbalere Srbije deli jedan bod od plasmana na EURO 2024, ili neuspeh Crne Gore u četvrtak protiv Litvanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LJUBAV PREMA FUDBALU KOŠTA 150 EVRA: Predstavljena nova lopta za EURO 2024 (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 15.Nov.2023

Moderni dizajn lopte nije jedino što krasi ovu loptu Brend Adidas predstavio je novi dizajn lopte, pod nazivom „Fussballliebe“ , za EURO 2024 koje će se odrzati u Nemačkoj. Sam naziv lopte znači „ljubav prema fudbalu“. „UEFA Evropsko prvenstvo predstavlja vrhunac takmičenja evropskih nacionalnih...

Nastavak na HotSport.rs...

NAJMODERNIJA U ISTORIJI: Predstavljena lopta za EURO 2024 (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2023

Puna inovacija....Evropska fudbalska unija (Uefa) i kompanija Adidas predstavili su danas u Berlinu specijalnu loptu kojom će ekipe igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024. godine...Lopta je nazvana "Fussballliebe", što je nemačka reč za ljubav prema fudbalu i koristiće se u 51 utakmici na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.