NAJMODERNIJA U ISTORIJI: Predstavljena lopta za EURO 2024 (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2023, 20:13

NAJMODERNIJA U ISTORIJI: Predstavljena lopta za EURO 2024 (FOTO)

Puna inovacija...

Evropska fudbalska unija (Uefa) i kompanija Adidas predstavili su danas u Berlinu specijalnu loptu kojom će ekipe igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024. godine.

Lopta je nazvana "Fussballliebe", što je nemačka reč za ljubav prema fudbalu i koristiće se u 51 utakmici na turniru koji će se održati od 14. juna do 14. jula. U lopti se nalazi čip koji šalje podatke 500 puta u sekundi, da bi zabeležio tačku u kojoj je udarena. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

To će pomoći sudijama prilikom odluka o ofsajdu, koristeći više uglova kamere za kreiranje trodimenzionalnog prikaza koji pokazuje kretanje igrača.

Uefa je saopštila da ta tehnologija daje uvid bez presedana u svaki element kretanja lopte i doprinosi procesu donošenja odluka kod VAR sudija.

A look inside the official match ball for #EURO2024 👁️⚽️@adidasfootball | #adidasNT pic.twitter.com/fhwDkwFN6F

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) November 15, 2023

Evropska kuća fudbala istakla je i održive kvalitete nove lopte, koristeći reciklirani poliester i boju na bazi vode, uz materijale uključujući šećernu trsku, kukuruzna vlakna i celulozu.

⚽️ Introducing Fussballliebe, the official match ball for #EURO2024! 💙❤️💚💛 @adidasfootball | #adidasNT pic.twitter.com/XlqBpNFZcS

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) November 15, 2023

Adidas je obećao da će jedan odsto od prodaje lopti ići u humanitarnu organizaciju koju je osnovao bivši španski reprezentativac Huan Mata.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.