Leskovčani Nina Stanisavljević i Uroš Živanović u timu Srbije na Evropskom prvenstvu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Avg.2022, 20:54

Leskovčani Nina Stanisavljević i Uroš Živanović u timu Srbije na Evropskom prvenstvu

U Rimu će od 11. do 17. avgusta biti održano Evropsko prvenstvo u plivanju, a srpski nacionalni tim predstavljaće 7 plivača, među kojima su i Leskovčani Nina Stanisavljević i Uroš Živanović.

Nakon zlatne medalje osvojene na Mediteranskim igrama Nina Stanisavljević nije imala puno vremena za odmor, a u glavnom gradu Italije takmičiće se u čak 5 disciplina.

Već prvog dana takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ona će plivati na 100 metara kraul, a sutradan je očekuju kvalifikacije na 50 delfin stilom. U disciplini u kojoj je bila najbrža u Alžiru, na 50 leđno, plivaće 13. avgusta, dva dana kasnije takmičiće se na 50 slobodno, dok će nastup završiti trkom na 50 prsno. Tim Srbije će kao selektor predvoditi Dušan Veličković; foto: B. A.

Prvog dana na bazenima kompleksa “Foro Italico” naći će se i Uroš Živanović, koji će plivati u kvalifikacijama na 100 metara prsno. On će se takmičiti istim stilom i na duplo kraćoj deonici, koja je njegova najjača disciplina, a izborio je norme i za takmičenja na 50 i 100 metara slobodnim stilom.

Dvojac Dubočice neće biti jedini predstavnici Leskovca na Evropskom šampionatu, pošto će kao selektor srpski tim predvoditi selektor Dušan Veličković.

Zbog problema sa povredama, za Srbiju neće plivati Velimir Stjepanović, a osim tandema iz Leskovca pod srpskom kapicom plivaće Andrej Barna od koga se najviše i očekuje, Đurđe Matić, Nikola Aćin, Uroš Nikolić, dok će na otvorenim vodama plivati Tamaš Farkaš.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.