Kokoškov ponosan zbog velike pobede, Simonović: Vidimo se u sledećem prozoru

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2020, 22:55

Kokoškov ponosan zbog ''velike pobede'', Simonović: ''Vidimo se u sledećem prozoru''

Selektor srpskih košarkaša Igor Kokoškov čestitao je reprezentativcima na urađenom tokom sedam dana i naveo da je pobeda nad Finskom velika.

Srbija je pobedila Finsku (75-66) u gradu Espo u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Na prvom mestu želim da čestitam mojim igračima na svemu što su uradili tokom proteklih sedam dana u ovom 'balonu', praktično zaključani u hotelu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Posvetili su svoje vreme igranju za nacionalni tim. Ovo je velika pobeda za nas, utakmica je psihološki bila veoma teška za igranje", rekao je Kokoškov posle utakmice.

Kokoškov je kazao da je Finska veoma dobro organizovana i da je veoma teško pobediti dva puta kod kuće.

"Otvorili smo meč dobro, pokazali karakter. Defanzivno smo ispoštovali plan po pitanju agresivnosti i igre na liniji dodavanja. Nismo im dozvolili da prenose loptu sa jedne na drugu stranu lako… U napadu, igrali smo pod pritiskom, promašili smo 14 slobodnih bacanja, što samo po sebi govori da ovo nije psihološki bila laka utakmica. Svakako, zadovoljni smo što smo završili ovaj 'balon' pobedom", kazao je Kokoškov.

-

-

Reprezentativac Marko Simonović je naveo da je pobeda nad Finskom "veoma važna i velika".

"Igrali smo protiv dobrog, zapravo odličnog tima, koji voli da igra za svoju zemlju. Igraju sa ponosom, dostojanstveno i veoma teško ih je pobediti dva puta. U prethodnom prozoru smo takođe pobedili ovde. Čestitke mom timu, pokazali smo veliku borbu i karakter, kontrolisali meč tokom svih 40 minuta. Vidimo se u sledećem prozoru", rekao je Simonović.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kokoškov: Čestitam momcima na svemu, nije bilo lako

Izvor: RTS, 30.Nov.2020

Selektor Srbije Igor Kokoškov čestitao je svojim igračima na pobedi protiv Finske u kvalifikacijama za Evropsko prevenstvo 2022. godine, kao i na svemu što su morali da prođu tokom Fiba "mehura" u Espu. . Srbija je pobedila Finsku sa 75:66 u 4. kolu kvalifikacija za...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.