Izvor: RTS, 30.Nov.2020, 23:13

Kokoškov: Čestitam momcima na svemu, nije bilo lako

Selektor Srbije Igor Kokoškov čestitao je svojim igračima na pobedi protiv Finske u kvalifikacijama za Evropsko prevenstvo 2022. godine, kao i na svemu što su morali da prođu tokom Fiba "mehura" u Espu.
Srbija je pobedila Finsku sa 75:66 u 4. kolu kvalifikacija za EP, čime je novembarski prozor završila s pobedom, nakon subotnjeg poraza od Švajcarske.

"Čestitam mojim igračima za sve ono što su uradili u prethodnih sedam dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su bili u ovom balonu, zaključani u hotelu i što su odvojili vreme da igraju za nacionalni tim. Bila je ovo velika pobeda za nas, psihološki veoma teška utakmica za igranje. Nije bilo lako pobediiti Finsku dva puta u ovim kvalifikacijama. Organizovana su ekipa i vole da igraju za reprezentaciju", rekao je Kokoškov na konferenciji za medije posle meča.
U grupi E Gruzija je prva sa maksimalne četiri pobede, Srbija je druga sa skorom 2-2, Švajcarska i Finska imaju po trijumf i tri poraza.
"Otvorili smo dobro utakmicu, u defanzivi smo odigrali po planu. U napadu smo igrali pod pritiskom, imali smo mnogo slobodnih bacanja, što govori da ova utakmica psihološki nije bila laka. Pobedili smo i drago mi je što smo ovaj košarkaški lokdaun i putovanje završili pobedom", zaključio je Kokoškov.
Reprezentativac Marko Simonović takođe je čestitao ekipi na pobedi i velikoj borbi.
"Velika i važna pobeda za nas. Igrali smo protiv dobrog tima, protiv igrača koji vole da igraju za nacionalni tim. Teško je dva puta pobediiti isti tim u okviru istog prozora. Čestitam svom timu, pokazali smo karakter, borili smo se. Imali smo kontrolu meča tokom svih 40 minuta", rekao je Simonović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kokoškov: Čestitam momcima na svemu, nije bilo lako

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2020, 09:01

Selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov čestitao je svojim igračima na pobjedi protiv Finske u kvalifikacijama za Evropsko prevenstvo 2022. godine, kao i na svemu što su morali da prođu tokom FIBA balona u Espu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.