Karatisti sa tzv. Kosova ne učestvuju na EP u Španiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2023, 14:31

Karatisti sa tzv. Kosova ne učestvuju na EP u Španiji

Ne priznaju tu državu.

Karate reprezentacija tzv. Kosova ne može da učestvuje na Evropskom prvenstvu u španskoj Gvadalahari, saopštio je tamošnji Olimpijski savez, prenose mediji u Prištini.

Podsećamo, Španija je jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje tzv. Kosovo.

KOC je reagovao na odluku Španije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je odbila zahtev tzv. Karate saveza Kosova da se na Evropskom prvenstvu pojave sa državnim simbolima.

- KOC sa velikom zabrinutošću doživljava diskriminaciju kosovskih sportista od strane država koje i dalje mešaju sport i politiku. Zbog nepriznavanja naše države, našoj karate reprezentaciji nije dozvoljeno da se ravnopravno takmiči sa ostalim takmičarima na EP. Oni su od organizatora EP obavešteni da lokalne vlasti nisu dozvolile isticanje naših državnih obeležja - navodi se u saopštenju  KOC i dodaje da je o svemu obavešten Međunarodni olimpijski komitet.

EP u karateu će biti održano od 22. do 26. marta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kosovski karatisti ne učestvuju na prvenstvu u Gvadalahari, Španija ne dozvoljava simbole državnosti Kosova

Izvor: Danas, 22.Mar.2023

Kosovska karate federacija (KKF) potvrdila je da karatisti sa Kosova ne učestvuju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje počinje u sredu u Gvadalahari u Španiji, preneo je Kossev.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.