Ispisala istoriju: Evropsko zlato i svetski rekord za Zoranu Arunović!

Izvor: BKTV News, 11.Mar.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispisala istoriju: Evropsko zlato i svetski rekord za Zoranu Arunović!

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je zlato u disciplini vazdušni pištolj na Evropskom prvenstvu u Mariboru.

Uradila je to rezultatom od 246,9 krugova, što je i novi svetski rekord. Drugo mesto zauzela je Ukrajinka Olena Kostevič, dok je treća bila Sonja Franket iz Španije.

#TiroDeportivo ➡️ Sonia Franquet?? gana el Bronce? en 10m Pistola Aire del Europeo #Maribor 2017. 1ª Zorana Arunovic?? 2ª Olena Kostevych?? pic.twitter.com/8lW5Ga28aL
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Kostevič je upucala 239,5 krugova, a Franket 218,9.

Arunović je rođena 22. novembra 1986. u Beogradu i do sada je bila svetska šampionka (2010. u pomenutoj disciplini), a na Evropskom prvenstvu najbolji rezultat do sada bilo joj treće mesto 2016. u mađarskom Đeru. Tu su i zlata sa evropskih Igara u Bakuu (2015), dva sa Mediteranskih igara, odnosno srebro s Univerzijade u Šenženu 2011 i medalja istog sjaja u disciplini vazdušni pištolj 25 metara.

ZLATO I U EKIPNOJ KONKURENCIJI

Tu medaljama nije bio kraj, što se Maribora tiče, pošto su Zorana Arunović, Bobana Veličković i Jasmina Milovanović osvojile zlato, ispred Rusije i Nemačke, pa se tako ove subote u Sloveniji dvaput čula srpska himna "Bože pravde".

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Zorani Arunović zlato i svetski rekord na EP u Mariboru!

Izvor: Večernje novosti, 11.Mar.2017

Zorana osvojila zlato na EP u Mariboru i postavila svetski rekord u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mariboru u disciplini vazdužni pištolj na 10 metara.Arunović...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.