Češka pobedila Škotsku, gol Šika sa polovine terena

Izvor: Beta, 14.Jun.2021, 17:27

Češka pobedila Škotsku, gol Šika sa polovine terena

Fudbalska reprezentacija Češke pobedila je danas u Glazgovu Škotsku sa 2:0, u utakmici prvog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu.Golove na Hempden parku postigao je Patrik Šik, u 42. i 52. minutu. Prvi gol postigao je glavom posle centaršuta Vladimira Coufala. Drugi pogodak postigao je sa polovine terena, nakon što je istrčao škotski golman Dejvid Maršal.Šik je postigao gol sa 45,5 metara, što je pogodak postignut sa najveće udaljenosti u istoriji evropskih prvenstava.Za pobedu Češke zaslužan je i golman Tomaš Vaclik, koji je odbranio šuteve Endrua Robertsona i Lindona Dajksa i sprečio autogol prilikom nespretne reakcije Tomaša Kalasa posle prečke Hendrija.Šik je u 81. minutu mogao da postigne treći gol, ali je šutirao pravo u češkog golmana. Njegov saigrač Mihael Krmančik imao je šansu u samoj završnici, ali je Maršal bio uspešniji.U prvoj utakmici Grupe D, Engleska je u nedelju na Vembliju pobedila Hrvatsku sa 1:0.U drugom kolu, Češka će u petak 18. juna igrati protiv Hrvatske, a Škotska na Vembliju protiv Engleske.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češka pobedila Škotsku, gol Šika sa polovine terena

Izvor: Danas, 14.Jun.2021

Fudbalska reprezentacija Češke pobedila je danas u Glazgovu Škotsku sa 2:0, u utakmici prvog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu.

Nastavak na Danas...

Euro 2021: Slovačka iznenadila Poljsku u Sankt Peterbergu, kiks Španije protiv Švedske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021

Fudbalska reprezentacija Slovačke savladala je Poljsku 2:1 (1:0) u utakmici prvog kola E grupe na Evropskom prvenstvu...Slovaci su u Sankt Peterburgu poveli autogolom Vojčeha Ščešnog, nakon sjajnog solo prodora i udarca Roberta Maka u 18. minutu...Izjednačio je Karol Lineti u 46. minutu, Poljaci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.