DOBRE VESTI PRED ŽREB: Srbija neće moći da igra protiv OVIH reprezentacija na Evropskom prvenstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2023, 10:54

DOBRE VESTI PRED ŽREB: Srbija neće moći da igra protiv OVIH reprezentacija na Evropskom prvenstvu

Orlovi će biti smešteni u četvrti šešir.

Žreb za Evropsko prvenstvo u fudbalu biće održan 2. decembra u Hamburgu.

Poznato je da će reprezentacija Srbije izvlačenje kuglica dočekati iz poslednjeg, četvrtog šešira, što znači da će na papiru biti autsajder za prolazaka u drugu fazu šampionata.

U praksi, međutim, to ništa ne mora da znači. Osim prvog šešira gde su sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << same evropske aždaje, u preostala dva šešira su selekcije sa kojima Orlovi mogu, manje-više, ravnopravno da se nose.

Pots confirmed for the #EURO2024 draw ✅ pic.twitter.com/cFfM6bXZ1t

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) November 21, 2023

Ono što je sigurno je da Srbija neće moći da igra u grupnoj fazi protiv selekcija Italije i Švajcarske, što je dobra vest imajući u vidu da su nas “sajdžije” savladale na dva poslednja velika takmičenja.

Takođe, Orlovi neće moći da igraju ni protiv tri pobednika baraža u kojem će ušestvovati 12 reprezentacija, a na papiru su najjače selekcije Poljske, Ukrajine, Grčke i Velsa.

Evropsko prvenstvo biće održano od 14. juna do 14. jula 2024. godine u Nemačkoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.