Bronza izmakla rukometašicama Srbije u produžecima

Izvor: Politika, 16.Dec.2012, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronza izmakla rukometašicama Srbije u produžecima

Deseto Evropsko prvenstvo rukometašica: Srbija – Mađarska 38:41 (19:21, 14:12, 4:3, 1:5)

Rukometašice Srbije nisu uspele da se domognu medalje na Desetom evropskom prvenstvu u našoj zemlji: u još jednoj dramatičnoj borbi stigle su do produžetaka, posle kojih je bronza pripala Mađarskoj – 41:38 (21:19, 12:14, 3:4, 5:1).

„Vi ste naše zlato”, pisalo je na velikom transparentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koje su maskote Šampionata donele sa tribina i okrenule prema devojkama koje su i juče pokazale kako se bori za boje svoje zemlje, dok su im uručivana priznanja za četvrto mesto. Bilo je tada i dosta suza...

U drugi petominutni ekstra period naš tim je ušao sa golom prednosti, ali je u njemu sasvim izgubio koncentraciju i kada je za 73 sekunde primio tri gola (40:37 na minut i 21 sekund pre kraja), ne postigavši za to vreme nijedan, moglo je da počne slavlje Mađarica i nekoliko stotina njihovih navijača, na ponovo slabo ispunjenim tribinama „Kombank arene”.

Dugo je Srbija odbijala da izgubi, i na 150 sekundi pre isteka regularnog toka, posle četiri i po minuta bez gola na obe strane – i tokom njih su naše igračice pozivale publiku da im pomogne – smanjila na 32:31. Na početku 60. minuta uspele su da izjednače, a nije ih dotukao ni 33. gol Mađarske. Juče naša najbolja igračica Svetlana Ognjenović je poravnala rezultat, a u preostalih deset sekundi rivalke nisu dobile priliku za opasniji šut.

Utakmicu je u dobroj meri odredilo prvo poluvreme, u kojem je posle 13 minuta naša reprezentacija vodila sa 10:7. Ali, nakon još toliko vremena u igri slabih odbrana, „plus tri” je imala Mađarska (19:16). U prvoj polovini meča naši golmani su upisali samo jednu odbranu, ali podatak koji govori više je da je do sredine tog dela igre Srbija napravila 13 faulova, pa potom još jedan do velikog odmora. U drugom poluvremenu egal je bio uspostavljen u 42. minutu (26:26), no već u 46. ponovo je bilo tri gola prednosti za Mađarsku, koju su sinoć predvodili bekovi Ridei-Šoš (devet golova iz 13 šuteva), Tomori (u prvom poluvremenu pet pogodaka) i Gerbic (realizovala svih šest sedmeraca).

Oni koji su ovih dana pratili povratak srpskog ženskog rukometa u evropski vrh, nemaju razloga da sumnjaju da će se uskoro – možda već za godinu dana na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji – obistiniti reči sa transparenta koji je juče poručivao: „Čekamo vas ispred Skupštine”...

Dvorana: „Kombank arena“. Gledalaca: 3.000.

Sudije: Gouško i Repkin (Belorusija). Sedmerci: Srbija 3(4), Mađarska 6(6). Isključenja: Srbija osam, Mađarska dva minuta.

Srbija: Tomašević, Risović, Krpež 1, Popović 4, Lekić 7, Damnjanović 2, Erić 3, Rajović, Pop-Lazić 1, Ognjenović 7, Filipović 7, Nišavić 1, Milošević 2, Stoiljković, Liščević, Dmitrović.

Mađarska: Her, Kiš, Triščuk, Verten 2, Sučanski 3, A.Kovačič, Vince 3, Bulat, Gerbic 6, Klivinji, Samoranski 3, Redei-Šoš 9, Bodi 1, Sekereš 3, M.Kovačič 3, Tomori 8.

G. Kovačević

objavljeno: 16.12.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.