Bravo orlići! Srbija nokautirala Irsku za baraž prvenstva Evrope!

Izvor: 24sata, 09.Sep.2014, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo "orlići"! Srbija nokautirala Irsku za baraž prvenstva Evrope!

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije došla je do druge pozicije u grupi 9 pošto je porazila Severnu Irsku na gostovanju sa 4:1, a spletom okolnosti u ostalim grupama "uhvatila" je poslednju poziciju koja vodi u baraž za Evropsko prvenstvo.

"Orlići" su u samo dva minuta slomili otpor domaćina. Prvo je Aleksandar Pešić zatresao mrežu Severne Irske u 34. minutu nakon asistencije defanzivca Petovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << a onda je Srbija uhvatila zalet, te je nakon 60 sekundi Slavoljub Srnić povisio na 2:0.

Odlična partija mladih srpskih reprezentativaca nastavio se u 56. minutu kada je Slavoljub Srnić postigao svoj drugi pogodak, dok je precrtanu sliku iz prvog poluvremena kompletirao Filip Kostić golom samo nešto više od minuta kasnije, a konačnih 4:1 postavio Brobel u 67. minutu.

Računica glasi da Srbija može da zauzme samo četvrtu poziciju od drugoplasiranih, a to mesto vodi u baraž za prvenstvo Evrope. Srbija je pobedom stvorila preduslov, a trebalo bi još dva uslova da se ispune kako bi i došlo do ženjenog cilja.

Posle sjajnog razvoja po Srbiju u grupi 7, "orlići" su čekali samo samo da Španija ne izgubi od Australije na svom terenu, što se naravno nije dogodilo pošto je "crvena furija" odigrala 1:1 i poslala srpsku selekciju dalje.

U baraž su se plasirali pobednici deset kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Žreb parova baraža biće održan u petak u Nionu, a mečevi su na programu 8. i 14. oktobra, dok se završni turnir prvenstva Evrope za fudbalere do 21 godine održava 2015. u Češkoj.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.