Srbija u opasnosti da postane žrtva politike EU

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija u opasnosti da postane žrtva politike EU"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbiji preti opasnost da postane žrtva nejedinstvene politike Evropske unije prema migrantskoj krizi.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa šefom češke diplomatije Lubomirom Zaoralekom u Vladi Srbije rekao da je od početka migrantske krize kroz našu zemlju prošlo blizu milion izbeglica.

- Suočeni smo s time da Evropska unije očigledno nema jedinstvenu politiku i da smo mi veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << često u opasnosti da budemo žrtve te nejedinstvene politike, odnosno pojedinih separatnih poteza pojedinih država - naveo je on.

Prema njegovim rečima, Srbija će imati veliki problem ukoliko ponovo dođe do velike migrantske krize, a Mađarska, Hrvatska, Slovenija i Austrija zatvore svoje granice.

On je naveo da se u Srbiji trenutno nalazi oko 8.000 migranata.

- Nemamo dovoljno kapaciteta i već postoje problemi, tako da apelujemo i na međunarodne organizacije, EU i druge koji se bave rešavanjem tog pitanja da pomognu u rešavanju migrantske krize - rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.