Pregovori sa EU trajaće pet do sedam godina

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2012, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pregovori sa EU trajaće pet do sedam godina"

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Beogradu da bi proces pristupnih pregovora Srbije sa EU mogao trajati pet do sedam godina, i naglasio da pitanje vremena nije suštinsko u procesu približavanja EU.

"Koliko vremena - to nije suštinsko pitanje, već je to koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kvalitetno će se osposobiti svaki deo društva", kazao je Tadić na sastanku stručne grupe koordinacionog tela za proces pristupanja EU na kojem se razgovara o narednim koracima koje očekuju Sbiju na putu evropskih integracija.

Rekavši da je "nameran" da ponovo bude predsednik Srbije, Tadić je istakao da je prilikom učešća u političkom procesu "najvažnije šta se postigne, a ne postane".

"Srbiji su potrebni ljudi koji žele da ostave svoje delo iza sebe i

da ne učestvuju u političkom procesu da bi nešto postali nego

postigli", kazao je Tadić.

Tadić je ocenio da Srbija danas nije "društvo konfliktnih potencijala" kao pre četiri godine.

"Danas je srpsko društvo drugačije društvo, a to je posledica reformi koje su rezultirale statusom kandidata" za članstvo u EU, kazao je Tadić.

On je ocenio da je put koji je Srbije prošla prethodnih godina bio "bremenit iskušenjima" i da je pred zemljom rešavanje još kompleksnijih problema i novih iskušenja, ali je izrazio optimizam u pogledu budućnosti.

"Veliki sam optimista zbog postignutog. Pregovori sa EU obavljaće s u kompleksnim okolnostima, pored ostalog zbog specifičnosti kosovskog izazova", kazao je Tadić i dodao da se problem Kosova mora rešavati sa "drugačijom kreativnošću".

Tadić je ocenio da je Srbija prešla duži put nego druge zemlje koje su dobile status kandidata i da pitanje vremena nije suštinsko u procesu približvanja EU.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.