Pacoli: EU treba da zaustavi Srbiju u zloupotrebi i opstrukciji dijaloga

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: EU treba da zaustavi Srbiju u zloupotrebi i opstrukciji dijaloga

Ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli izjavio je danas da je od Evropske unije zatražio da zaustavi Srbiju u zloupotrebi i opstrukciji dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

"U svom govoru na sastanku o Sporazumu o saradnji i pridruživanju (SSP) u Briselu, kao i prilikom mnogih razjašnjenja koje sam uradio prema EU u prošlosti, istakao sam da niko nije reagovao kada su Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Bosna i Hercegovina gazili sporazum CEFTA, da EU treba da zaustavi Srbiju u zloupotrebi dijaloga i opstrukciji Republike Kosovo", napisao je Pacoli na fejsbuku.

Podvukao je da je "prošlo vreme za asimetrični pristup i dvostruke standarde prema Republici Kosovo. Vreme je za korektnost i kažnjavanje Srbije od strane EU. To sam odlučno zatražio".

Na današnjem sastanku delegacija EU i Kosova u okviru Saveta za SSP je, prema prištinskim medijima, došlo do tenzija, što je dovelo do otkazivanja konferencije za novinare visoke predstavnice EU Federike Mogerini i premijera Ramuša Haradinaja.

Ovo je inače drugi put da posle sastanka o SSP između Kosova i Srbije konferencija za medije otkazana. Oba puta na čelu kosovske delegacije je bio premijer Haradinaj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Mogerini ljuta jer Priština odbija predloge EU

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2018, 11:26

BEOGRAD - Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini nije ni održala konferenciju za novinare u Briselu sa Ramušom Haradinajem, jer je ljuta zbog toga što Priština ne želi da prihvati nikakav prijedlog EU, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.