NOVA PRAVILA SU TU, OBRATITE PAŽNJU NA NJIH: Vlada Srbije usvojila zakona o zaštiti potrošača, a evo šta on podrazumeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 09:42

NOVA PRAVILA SU TU, OBRATITE PAŽNJU NA NJIH: Vlada Srbije usvojila zakona o zaštiti potrošača, a evo šta on podrazumeva

Primenom novog zakona uskladiće se potrošačka prava građana Srbije sa novim propisima Evropske unije o putovanjima u paket aranžmanima i povezanim putnim aranžmanima, koji će potrošačima obezbediti veću zaštitu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije usvojila je juče Predlog zakona o zaštiti potrošača, kojim će se ispraviti svi uočeni nedostaci važećeg zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i omogućiti dalje usklađivanje sa evropskom regulativom.

Novim zakonskim rešenjem korigovaće se suštinski nedostaci kao što su: nepostojanje funkcionalnog institucionalnog okvira za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, nepostojanje preciznog broja potrošačkih sporova koji se vode pred sudovima, nedovoljna zaštita putnika (potrošača) u oblasti turizma, nepostojanje adekvatne kazne koja ima odvraćajuće dejstvo i potreba za višim nivoom odgovornosti i javnosti u radu udruženja, saveza i Saveta za zaštitu potrošača.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.