Važan dan za Evroligu – Asvel se preselio u halu od 140.000.000 evra

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 00:34

Važan dan za Evroligu – Asvel se preselio u halu od 140.000.000 evra

Francuski evroligaš Asvel u četvrtak će dočekati minhenski Bajern u svom novom domu, multifunkcionalnoj LDCL Areni, koja je sagrađena u blizini stadiona Liona.

Izgradnju ove velelepne hale finansirao je investicioni fond "OL Group" iza koga stoji vlasnik Fudbalskog kluba Lion Žan-Miše Ola.

"OL Group" je inače i manjinski vlasnik Asvela sa udelom od 25%, u partnerstvu sa Tonijem Parkerom, prvim čovekom ovog košarkaškog kluba.

Tako su i košarkaši, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle fudbalera pre nekoliko godina, dobili modernu, prvoklasnu arenu u kojoj će, osim košarkaških mečeva, moći da se održavaju razni drugi doađaji, poput koncerata.

Hala je kapaciteta 12.000 mesta ali se po potrebi može proširiti do maksimalnih 16.000.

Košarkaši će se posle skoro 30 godina preseliti iz dosadašnje hale Astrobal u novi dom, mada će i dalje koristiti stari prostor za svoje potrebe i za mlađe kategorije.

Posle Bajerna, Asvel će u novoj Areni ugostiti Valensiju, Panatinaikos i Olimpijakos.

Veliko interesovanje vlada za premijerni meč u četvrtak, karata gotovo da i nema i očekuje se zaista veliki događaj, razumljivo jer je jedan od najvećih momenata u istoriji kluba. Početak nove ere.

„LDLC Arena je jedna od najlepših dvorana na svetu. Svečano otvaranje će biti kulminacija skoro decenije posvećenog rada, truda i ljudi koji su čvrsto verovali u ovaj projekat. Ulazimo u novu dvoranu sa velikim emocijama. Osvojili smo neke titule, izgradili košarkašku akademiju, ali ne ostvarujete svaki dan ovako veliki projekat“, rekao je prvi čovek Asvela Toni Parker.

Izgradnja Arene koštala je investitore ogromnih 140.000.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.