Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jun.2023, 02:31

Vatutin: „Nemoguće je da se CSKA vrati u Evroligu, Partizan želi dugoročniju saradnju, Monako isto…“

Predsednik košarkaškog kluba CSKA iz Moskve Andrej Vatutin rekao je da ne vidi kada bi taj tim mogao ponovo da se vrati u Evroligu.
Početkom rata u Ukrajini, ruski timovi su eliminisani iz najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja uprkost tome što su, u slučaju moskovskog CSKA, jedan od klubova deoničara.
Iako su evropska sila u pogledu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << košarke, CSKA je sada najčešće zaobilazna stanica za one najbolje igrače. Nikola Milutinov krenuo je svojim putem, isto se dešava i sa Aleksejem Švedom, dolazi do gubitka sponzora… Ne nazire se kada bi CSKA mogao ponovo da bude deo najjačeg društva.
„Ljudi moraju da shvate da su mesta ruskih timova već zauzeta u internacionalnim takmičenjima. Zbog trenutne situacije, povratak u Evroligu nije moguć. Nije moguć ni na neutralnim terenima. Uz to vidimo uspeh Monaka koji želi dugoročnu licencu, imamo i Partizan koji na svakoj utakmici ima punu dvoranu i sigurno da i oni teže dugoročnijem odnosu sa Evroligom. Kada budemo ponovo dobili priliku da igramo Evroligu moraćemo da se borimo za to mesto, da se ponovo dokazujemo. Ipak, mi kao CSKA imamo jak brend i veliki budžet“, kazao je Vatutin u razgovoru za ruske medije.
Kako to sada izgleda za CSKA i koliko učestvuju u organizaciji Evrolige?
„U Evroligi smo i dalje deoničari, učestvujemo u svim pregovorima, ali u ovom momentu uglavno to radimo onjaln, a ne uživo. Uprkos ču

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Evroliga,   Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.