UTAKMICA ŽIVOTA LUKE MITROVIĆA: Pričao o momentima koji su prelomili meč u Barseloni

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2023, 00:36

UTAKMICA ŽIVOTA LUKE MITROVIĆA: Pričao o momentima koji su prelomili meč u Barseloni

Duel sedmog kola Evrolige.

Barselona je pobedila Zvezdu 86:81 u meču sedmog kola Evrolige , ali se dobro su se pomučili Katalonci da ostvari šestu pobedu ove sezone u Evroligi. Luka Mitrović je odigrao najbolju utakmici u životu u elitnom takmičenju, ali nije imao dovoljno raspoložene saigrače, a bilo je i onih koji bolje da nisu ni došli u Kataloniju.

- Detalji odlučuju ovakav meč, kada je na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << minut i po do kraja nerešeno, svakako da sitnice prevagnu. Utakmica je mogla otići na našu stranu, na žalost nije. Imali smo loših momenata, naročito u prvom poluvremenu. Znali smo odakle preti najveća opasnot. Igraju u tranziciji. Nismo uspeli da to kontrolišemo, srećom uspeli smo da se vratimo u meč. Šta da vam kažem, igrati na jednu loptu ovde u Blaugrani ne mogu da kažem da smo igrali loš meč i da je bilo puno loših stvari. Poraz kao poraz nije dobar, ali igra koja može da nam ulije neku nadu da će naredne utakmice prevagnuti na našu stranu - rekao je centar Zvezde posle meča u Barseloni za srpske novinare.

Ističe da ovako bliska igra sa Barsom donosi samopouzdanje.

- Donosi samopouzdanje. Poraz je uvek poraz. Mi smo imali utakmica gde smo igrali dobro, pa nismo pobedili. Treba i ta sreća da se zasluži na terenu, a siguran sam da ako nastavimo ovako da će se to vratiti. Doći ovde i očekivati da ćete 40 minuta kontrolisati rezultat nije realno. Ni mnogo jače ekipe nisu uspevale, a ni mi. Došli smo tamo gde smo hteli da budemo, minut i po i nerešen rezultat, prihvatili bi to oberučke pre utakmice i tu su onda sitnice. Zadnjih pet sekundi smo branili ceo napad, lopta stiže u reket, oni pogađaju koš-faul. Kasnije onaj težak šut Parkera. To su sve sitnice koje malo fali da odu na jednu ili drugu stranu - dodaje Mitrović.

EVROLIGA, 7. KOLO

Četvrtak

Olimpijakos - Baskonija 74:75

Efes - Žalgiris 86:82 (pp)

Makabi - Bajern 93:90

Olimpija Milano - Valensija 83:52

Partizan - Fenerbahče 85:84

Real Madrid - Virtus 100:74

Petak

Alba - Panatinaikos 85:99

Barselona - Crvena zvezda 86:81

Monako - Asvel 77:68

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.